Studieadvies aanbod website - Trainingen Arteveldehogeschool

 

IN COMPANY

Wil je graag proeven van jouw toekomstige job als office manager?

Wij bieden je de kans om op 11, 12 of 13 april 2018 (paasvakantie) een halve dag mee te lopen in een stagebedrijf, samen met een laatstejaarsstudent.

Ontdek wat een office manager doet, met wie hij samenwerkt en welke eigenschappen je hiervoor nodig hebt.

 

TRAININGEN VOOR ALLE STUDENTEN

 • Writing clinics Nederlands 
  Heb je nood aan feedback op een verslag, paper of bachelorproef? Kom langs met een tekstfragment, dat mag een kladversie zijn van een schrijftaak. In deze sessie werken we samen aan je tekst en krijg je persoonlijke tips om vlotter, duidelijker en correcter te schrijven. Fouten maken mag! Inschrijven kan hier

 • Writing clinics English 
  Writing a paper, a report or a bachelor thesis in English? Need help to improve your language skills? During face-to-face language workshops, all participants will receive personal feedback on the texts they hand in. Making mistakes is allowed! Find more info and how to enrol here.

 • EHB- en infosessies Inschrijvingen afgesloten - nieuwe data volgen
  De 'Eerste Hulp Bij'- en infosessies zijn eenmalig en duren 1 uur of 1,5 uur. Je krijgt er tips en een korte opfrissing.
  -> Eerste hulp bij herexamens
  -> Eerste hulp bij onzekerheid en assertieve communicatie
  -> Eerste hulp bij faalangst
  -> Eerste hulp bij uitstelgedrag
  -> Infosessie: Wat is mindfulness?
  -> Infosessie: Wat is hoogsensitiviteit?
  -> Infosessie: Dyslexie workshop Sprinto Plus

 • Taalworkshop uitspraak en articulatie (inschrijvingen afgesloten)
  Wie intensief wil oefenen aan zijn uitspraak en articulatie en graag persoonlijke feedback krijgt, kan deze taalworkshop volgen. De taalworkshop bestaat uit  5 sessies van 1,5 uur, gespreid over 5 weken. Je werkt in kleine groepen van 10 à 20 studenten. Inschrijven kan hier.

 • Survival English (voorlopig uitgesteld)
  Ben je van plan om op Erasmus te vetrekken of stage te doen in het buitenland en wil je nog wat werken aan je dagdagelijks Engels? Dan kan je Survival English volgen, een opfrissing van je Engels om je zelfredzaam te maken. Zo kan je je vlot uit de slag trekken en je spreekdurf opkrikken. De taalworkshop bestaat uit 4 sessies van 1,5 uur, gespreid over 4 weken. Nieuwe data worden later meegedeeld.

 • Allo micro (inschrijvingen afgesloten)
  Bang om Frans te spreken in een opleidingsonderdeel (in het) Frans of tijdens je (buitenlandse) stage Frans? Dan kan je via deze taalworkshop je Frans opfrissen. We focussen enkel op Frans durven spreken en communiceren, fouten maken mag! De workshop bestaat uit 4 sessies van 1,5 uur, gespreid over 4 weken. Inschrijven kan hier.
   
 

TRAININGEN VOOR LAATSTEJAARS

 • Eerste hulp bij verder studeren
  In deze online EHB-sessie krijg je uitleg over de mogelijkheden om verder te studeren na een professionele bachelor. Wat is het verschil tussen een banaba en een postgraduaat? Waat moet je op letten bij een schakelprogramma? Hoe zoek je wat je waar kan doen? Wat zijn de sociaaljuridische gevolgen van verder studeren? ) Deel 1 - Deel 2 - Deel 3

 • Sollicitatietraining
  In deze training in samenwerking met Randstad komen de basics van het maken van een goede sollicitatiebrief en een overtuigend cv aan bod. Ook tips en tricks voor het sollicitatiegesprek staan op de agenda. Inschrijven kan hier

 • Start2Work: intensieve sollicitatietraining

 

PROEFSTUDEREN 
TRIAL STUDYING DAYS

Proefstuderen is deelnemen aan echte lessen, samen met de huidige studenten. Zo kan je ervaren wat de opleiding inhoudt en hoe de lessen in het hoger onderwijs verlopen. En het is uiteraard een prima kans om de campus te verkennen en de sfeer op te snuiven. Alle opleidingen nemen deel.

Het aantal plaatsen is beperkt, volzet = volzet.
Klik hier voor het aanbod.


INFOSESSIE STUDEREN IN HET HOGER ONDERWIJS De inschrijvingen zijn afgesloten

Woon op donderdagavond 25 januari 2018 een infosessie bij over studeren in het hoger onderwijs: wat is het verschil tussen secundair en hoger onderwijs, wat is het leerkrediet, hoe maak je een studiekeuze, hoe duur is studeren, hoe geraak je aan een kot…? De nadruk ligt op concrete en objectieve informatie over studeren in het hoger onderwijs, relevant ongeacht de opleiding of onderwijsinstelling.