Wat is Tinkering? + circuit boards + superhelden

Inhoud

We starten met een korte basisopfrissing van wat Tinkering is (Tinkering wordt omschreven als "bricoleren" en "prutsen", maar het is meer dan dat. Het is een aanpak waarbij leerlingen leren door bezig te zijn met hun handen, waarbij geen instructiekaarten gebruikt worden en waarbij het leren geconstrueerd wordt door de leerling zelf. De leerkracht neemt de rol op van impulserende coach. Bij Tinkering is het proces belangrijk en ligt de focus niet zozeer op het product. Vaak wordt er vertrokken vanuit fenomenen zoals tijd, kunst, water,... Tinkering maakt leerlingen warm voor STEM).
Daarna gaan we effectief aan de slag met circuit boards (kleine elektrische schakelingen) en we ontwerpen en maken een superheldenmasker met daarin een geïntegreerd circuit board (met ledjes, lampjes enz…). De gemaakte circuit boards mag je jammer genoeg niet meenemen maar het superheldenmasker wel (gelieve in dat geval zelf wat verschillende stofjes mee te nemen)!. 

Doelgroep

leerkrachten secundair onderwijs (eerste graad) van alle STE(A)M-vakken en leerkrachten lager onderwijs (muzische, wetenschappen en techniek)

Wanneer?

Woensdag 20 september 2017 van 09u30 tot 12u30

Waar?

Campus Kattenberg - D1.02 (tinkeringlab)
Kattenberg 9
9000 Gent

Kostprijs

€45

Administratieve vragen

Fleur Liefooghe
Partners in leren - OSO
09 234 82 31

Inhoudelijke vragen

Gerda Claessens - Tom Demuynck
Docent

Neem een kijkje op Partners in leren voor meer professionaliseringsmogelijkheden en leermateriaal