Dit wordt de kleur die iedereen draagt in 2017

Partner van

Logo van Arteveldehogeschool Gent Logo van Agenschap Ondernemen

Dit wordt de kleur die iedereen draagt in 2017

© Pantone.

Dit jaar gaat de eer naar 'Greenery', een vrolijk grasgroen dat doet denken aan de ontluikende bloemen in de lente en ons nu al weer doet verlangen naar de eerste zonnestralen. Of zoals ze het bij Pantone omschrijven: een echte natuurtint. "Dit is de kleur van hoop, van verbondenheid met de aarde. In de lente beginnen we aan een nieuwe cyclus, komt er nieuw leven, het is iets om naar uit te kijken," zo verwoordt Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Color Institute het. Kortom: het symbool van een nieuw begin.

"Na een turbulent jaar, zowel politiek als sociaal, kennen we allemaal een groeiend verlangen naar een herbronning. Een vernieuwde band met de natuur," zo verklaart Pantone hun keuze. Groen staat dan ook al langer bekend als de kleur van groei en hoop. De groene tint roept niet voor niets herinneringen op aan de middelbare schoolmuren: volgens de kleurensymboliek zou groen een rustgevend en positief effect hebben op ons gemoed.

Een goed gevoel krijgen we er zeker van, maar of we nu echt van kop tot teen in het grasgroen gehuld over straat willen gaan, dat is een andere zaak.

http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/3026950/2016/12/09/Dit-wordt-de-kleur-die-iedereen-draagt-in-2017.dhtml