Interesse in business en management? Ontdek de opleidingen van Arteveldehogeschool tijdens de online SID-in

Business en Management

De SID-in infobeurzen vinden dit jaar opnieuw online plaats. Als laatstejaarsstudent secundair onderwijs moet je dus virtueel een antwoord zien te vinden op die ene superbelangrijke vraag: wat ga ik volgend jaar studeren? Weet je al zeker dat het iéts in business zal zijn, maar heb je nog geen definitieve keuze gemaakt voor een opleiding? Kathy Dewitte, directeur van het interessegebied Business en Management van Arteveldehogeschool, geeft meer uitleg bij het aanbod.

International Business Management

SID-in staat voor studie-informatiedagen. Alle Vlaamse universiteiten en hogescholen, waaronder Arteveldehogeschool, stellen tijdens die infodagen hun opleidingen voor aan duizenden laatstejaarsstudenten secundair onderwijs. Normaal gaan de SID-ins door in vijf Vlaamse provinciesteden (Gent, Leuven, Kortrijk, Antwerpen en Genk), maar door de aanhoudende coronacrisis is er net als vorig jaar geen fysieke, maar een virtuele beurs.

Vragen stellen aan docenten

Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor om de juiste info te pakken te krijgen? Maak vooraf een lijst met alle opleidingen waar je meer over wil weten. Op sidin.onderwijskiezer.be staan nu al heel wat tips en tricks die je helpen met je voorbereiding. Op de dag van de SID-in ga je naar dezelfde website - die zal er dan een beetje anders uitzien -, en daarna zoek je je weg naar het aanbod van de hogeschool of universiteit waar je wil studeren.

Selecteer je een opleiding van Arteveldehogeschool, dan kan je naar een korte presentatie kijken, de brochure downloaden en je inschrijven voor open lessen. Via chat en videochat kan je ook vragen stellen aan docenten. Geen zorgen: je hoeft je camera niet per se aan te zetten.

Een opleiding in de wereld van business en management studeren

Ben je nu al zeker dat je later in het bedrijfsleven wil werken? “Bekijk op voorhand al eens onze opleidingen Business en Management”, zegt directeur Kathy Dewitte. “Sowieso is de bachelor Bedrijfsmanagement een uitstekend startpunt én een populaire keuze. Tijdens het eerste gemeenschappelijke jaar krijg je een brede kijk op de basiskennis en -vaardigheden die je in de bedrijfswereld nodig hebt. Talen en de belangrijkste digitale tools spelen daarbij een hoofdrol.

Vanaf het tweede jaar kan je specialiseren in een van de zeven afstudeerrichtingen: accountancy-fiscaliteit, financie- en verzekeringswezen, internationaal ondernemen, kmo-management, supply chain management, marketing en rechtspraktijk.”

Is werkzekerheid voor jou een heel belangrijke factor om voor een bepaalde studie te kiezen? “Overweeg de afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit. Boekhouder-accountant staat elk jaar opnieuw in de top 10 van knelpuntberoepen.”

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief voor toekomstige studenten.

Bachelor of graduaat: wat is het verschil?

Een vraag die we vaak horen tijdens de SID-ins: wat is nu eigenlijk het verschil tussen een professionele bachelor en een graduaat? Dewitte legt uit: “Onze professionele bachelors, zoals Bedrijfsmanagement en Organisatie en Management, geven je het brede palet vaardigheden die je nodig hebt om in de bedrijfswereld te werken. Bij een graduaatsopleiding staat leren op de werkvloer centraal. Dat zogenaamde ‘werkplekleren’ is goed voor minstens een derde van de studiepunten, wat een graduaat erg praktijkgericht maakt.”

In het interessegebied Business en Management vind je de graduaten Accounting Administration en Marketing- en Communicatiesupport. Splinternieuw is de graduaatsopleiding Transport en Logistiek. “In die opleiding word je in twee jaar logistiek verantwoordelijke van een magazijn of transportplanner”, verduidelijkt Dewitte. “Zeker in Oost-Vlaanderen is de vraag naar die functies groot, en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Dankzij het systeem van werkplekleren pas je de opgedane kennis uit de les onmiddellijk toe in een bedrijf, dat jou samen met ons vormt tot professional.”

Studeren op je eigen tempo

Tot slot nog een interessante tip voor wie studies gaat combineren met een job en/of gezin. Zowel de afstudeerrichting Business & Languages als Transport en Logistiek kan je volgen via begeleid afstandsonderwijs. De klassieke lessen worden dan vervangen door een combinatie van zelfstudie, online leerpaden en enkele lessen op de campus.

Kies wijs! Onze handige checklist helpt je om de juiste studiekeuze te maken.

Snuister in de brochures van Arteveldehogeschool-opleidingen die jou interesseren.