Terugblik op de Onderzoeksdag 2023: 20 jaar praktijkgericht onderzoek bij Arteveldehogeschool! 

Bebelle Ruffai
Onderzoek

Met de opkomst van 120 deelnemers was onze tweejaarlijkse Onderzoeksdag een groot succes! Het was een dag vol nieuwe inzichten en kennisdeling, boeiende breakoutsessies die de groei van onze onderzoekers stimuleren. De bezoekers konden eens te meer het opmerkelijk onderzoek van Arteveldehogeschool ontdekken; met als kers op de taart: de lancering van onze gloednieuwe 4-jarige onderzoeksprogramma’s! Lees en beleef hier alles nog eens terug!   

Never not learning 

In de voormiddag brachten we onze eigen onderzoekers samen om hun te inspireren. We stelden de nieuwe valorisatiestrategie voor, die vanuit Dienst Onderzoek en Ontwikkeling en in co-creatie met verschillende interne en externe stakeholders werd opgesteld. In de breakoutsessies die volgden, kregen onderzoekers de kans om hun kennis verder te ontwikkelen, variërend van het opstellen van een communicatiestrategie tot het uitwerken van een business model canvas voor hun onderzoek, waarbij waardevolle tips en tricks werden gedeeld.  

Keynote ‘Onderzoek dat impact maakt’ 

In de namiddag mochten we externe gasten verwelkomen voor de inspirerende keynote van Harry van Vliet: "Onderzoek dat impact maakt". De presentatie wierp licht op de kloof tussen onderzoekers en professionals, benadrukkend dat praktijkgericht onderzoek de sleutel is tot effectieve valorisatie. Arteveldehogeschool streeft naar maximale impact op de leefwereld van onze doelgroep. We zien dan ook ons onderzoek en onze labs als cruciaal in het overbruggen van deze kloof. 

20 jaar verbindend praktijkgericht onderzoek

Arteveldehogeschool viert al 20 jaar de verbinding tussen onderzoek en praktijk. Ons praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek is nauw verweven met het werkveld, de wetenschap, het onderwijs, en de maatschappij. In lijn met deze verbinding lanceren we nieuwe 4-jarige onderzoeksprogramma’s, waarbij onze onderzoekers de komende jaren sterke expertise zullen opbouwen rond afgebakende maatschappelijke onderwerpen. Samen streven we naar meer innovatie en impact in ons onderzoek.  

De 23 onderzoeksprogramma’s werden feestelijk voorgesteld met een heuse belevingsmarkt. Professionals, beleidsmakers en kenissinstellingen konden tijdens de belevingsmarkt proeven, ervaren en leren van de verscheidenheid aan praktijkgericht onderzoek en dienstverlening aan onze hogeschool. Dit bood de ideale gelegenheid voor bezoekers om ons onderzoek en onze labs te leren kennen en waardevolle connecties te leggen. 

De Onderzoeksdag was meer dan geslaagd en belooft veel voor de toekomst. We kijken uit naar de volgende editie! 

Kom hier meer te weten over de onderzoeksprogramma’s of de labs

Herbeleef deze bruisende dag!