Pedagogie van het Jonge Kind - SWITCH-traject

SWITCH staat voor werken en studeren, maar vooral voor combineren. Dat kan gaan over de combinatie van werk en studies, maar net zo goed over de combinatie van studies en de zorg voor een gezin. Of over studeren én werken én een evenwichtig gezinsleven. Alles hangt af van jouw persoonlijke situatie en jouw drive om ervoor te gaan.

pjk-arteveldehogeschool

In de onderstaande video kan je zien hoe studenten Leen en Moreno het Switch-traject ervaren hebben.

Hoe kan je inschrijven?

Inschrijven voor het SWITCH-traject kan enkel na het verplicht volgen van een instroomsessie. We willen je start immers zo goed mogelijk begeleiden. 

 

Instroomsessies

Tijdens de instroomsessie gaan we in op de organisatie en haalbaarheid van het SWITCH-traject in combinatie met werk/gezin. We geven uitleg over de mogelijkheid om vrijstellingen te behalen waardoor je traject lichter of korter kan worden. Vrijstellingen zijn mogelijk op basis van eerder behaalde credits (EVK-procedure) of door je ervaring aan te tonen (EVC-procedure). 

Heb je daarna nog vragen, dan neem je contact op met de SWITCH-verantwoordelijke

 

Infodagen

Arteveldehogeschool organiseert vier infodagen in het voorjaar, we raden je aan om naar een instroomsessie op een infodag te komen. Dan is er een infomarkt en is er de mogelijkheid om cursussen in te kijken en een rondleiding te volgen. Schrijf in voor een instroomsessie op een van de infodagen

Er is een infomarkt met de mogelijkheid om cursussen in te kijken en een rondleiding te volgen.

  • Om 13u start er een algemene presentatie over de opleiding (vakinhouden, jobmogelijkheden, …). 
  • Om 13u30 start een instroomsessie over de organisatie van het Switch-traject. In een instroomsessie geven krijg je uitleg over de organisatie van het Switch traject en de haalbaarheid van de combinatie met werk/gezin. Er is ook ruimte om vragen te stellen. Deze sessie is noodzakelijk voor wie geïnteresseerd is in het Switch-traject.
  • Rond 14u45 eindigt de instroomsessie en is er nog ruimte om individuele vragen te stellen, cursussen in te kijken en een campusrondleiding te volgen.

Is het niet mogelijk om op een infodag langs te komen of wil je starten in februari, dan kan je naar een instroomsessie komen die niet tijdens een infodag georganiseerd wordt. Dat is op 4 juli 2024 (19-20u) in lokaal A0102. Als je naar deze instroomsessie komt die niet op een infodag georganiseerd wordt, bevestig dan even je aanwezigheid via pjk.switch@arteveldehs.be.

Hoeveel kost een SWITCH-traject?

De kostprijs is afhankelijk van het aantal opgenomen studiepunten per jaar.

Lees meer over inschrijvingsgeld en kostprijs

Je kan voor het betalen van het inschrijvingsgeld een beroep doen op opleidingscheques indien je nog geen diploma hoger onderwijs bezit. Je leest er meer over op de site van de VDAB.

Deze opleiding geeft recht op Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Lees meer over het Vlaams Opleidingsverlof op de website van de Vlaamse Overheid. Voor stages wordt geen opleidingsverlof toegekend.

Vrijstellingen en stages

Hoe ziet je jaarplanning eruit?

Elk semester telt in totaal telkens 13 weken les en stages.

In elk semester heb je telkens een evaluatie- en feedbackperiode van vier weken. Dat gebeurt ook op donderdagen, in december – januari, juni en augustus.

 

Lessen

Reserveer alvast elke donderdag. De meeste lessen worden tussen 13.30 en 19.30 uur op campus Sint-Amandsberg ingepland.

Soms word je ook in de voormiddag verwacht.

Hoelang je precies les hebt, verschilt van week tot week.

Je hebt een aantal lesvrije periodes: een week in de herfstperiode, twee weken in de kerstperiode, een week na de evaluatieperiode en twee weken in de paasperiode.

 

Stage

De stage plan je zelf in, in overleg met je stageplek, in blokken of op een vaste stagedag, gespreid doorheen het jaar. Studenten die werkzaam zijn in de sector van opvoeden en coachen kunnen tevens een deel van hun stage lopen op de eigen werkplek.

PJK Academie voor Opvoeding en Coaching

Geïnteresseerd in het vormingsaanbod voor professionals? Je kan hiervoor terecht bij de PJK Academie voor Opvoeding en Coaching.