Alles over deze bijscholing

Inhoud

Het zit in de kleine dingen des levens om zorg en wonen en leven dagelijks mogelijk te maken met inspraak van de bewoner. Maar de hoe kunnen we hier met het hele team mee aan de slag? 

Programma

  • 09u00     Voormiddagprogramma met pauze
  • 12u15  Pauze met broodjeslunch
  • 13u00  Namiddagprogramma met pauze
  • 16u15  Afronding van de vormingsdag

Binnen deze 2-daagse werken we met inhouden vanuit:

  • Eigen visie en missie op wonen en leven en betekenisvolle activiteiten 
  • Kwaliteitsdoelen op vlak van wonen en leven en inspraak mogelijk maken 
  • Motivatie en engagement 
  • Het team betrekken en coachen 
  • Een concreet en haalbaar project uitwerken met het team en bewoners  

Het doel is om met verschillende mensen van eenzelfde team deel te nemen. Er wordt met verschillende disciplines gewerkt vanuit een gezamenlijke kijk aan een concreet actieplan om wonen en leven te implementeren. 

Er is ruimte voor tips en tricks op vlak van implementatie, extra inhoudelijk input, coaching, contact en interactie met elkaar en met bewoners. De verschillende realisaties worden voorgesteld aan elkaar. 

Voorkennis van de BAM is handig, maar geen vereiste. Heb je interesse in de basisopleiding? Hier vind je er alle informatie over.

Doelgroep

Deze opleiding is uitdagend voor alle zorgverleners van het multidisciplinaire team in een woonzorgcentrum en evenzo voor beleidsverantwoordelijken. De vooropleiding of functie kan zeer verschillend zijn: paramedici, opvoedkundigen, verpleegkundigen, zorgkundigen, verantwoordelijken… 

De ideale combinatie bij een deelname is een tandem van teamcoach en woonleefcoach. Door samen deze vorming te volgen wordt er een breder draagvlak gecreëerd. De sterktes en talenten van iedereen worden ingezet. Er wordt gezocht naar mogelijkheden voor alle teamleden om de wensen van de oudere mogelijk te maken

Het denken vanuit beleidsniveau richting dagelijks werking en vice versa wordt gestimuleerd. 

Lesgevers

Valerie Desmet
Ergotherapeut met jarenlange ervaring in woonzorgcentrum, lector aan Arteveldehogeschool in de bacheloropleiding Ergotherapie, lector in CVO Miras binnen de opleiding voor zorgkundigen. Ze werkt actief mee in het onderzoek en innovatie centrum Gezondheid en Zorg van Arteveldehogeschool en geeft al jaren vorming in het werkveld binnen Artevelde Academy.

Vera Beuselinck
Ergotherapeut, meer dan 20 jaar gewerkt in een woonzorgcentrum, docent aan Arteveldehogeschool in de bacheloropleidingen Ergotherapie en Verpleegkunde. Extra opleidingen: Inspirerend coach en supervisor. Het huidig takenpakket in beide opleidingen situeert zich voornamelijk binnen het domein van professionele ontwikkeling. Sinds jaar en dag is ze rond die thema’s aan de slag binnen de vormingsreeksen van Artevelde Academy. 

Praktische informatie

Wanneer?

  • Donderdag 22/02/24  
  • Donderdag 21/03/24     

Telkens van 9u-16u15

Liever op maat?

Heb je interesse in dit onderwerp, maar zou je het liever op maat willen organiseren?

Kostprijs?

Early bird:  

  • Stageplaatsen: 320 euro
  • Standaard: 340 euro     

Kostprijs vanaf 22/01/24:  

  • Stageplaatsen: 340 euro   
  • Standaard: 360 euro

(incl. Lunch, drank, syllabus)      
Min 21 en max 24 deelnemers. 

Kmo-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille. Kies bij je aanvraag Arteveldehogeschool (erkenningsnummer DV.O101978) als dienstverlener en thema ‘beroepsspecifieke competenties’.

Wil je kennis maken met Artevelde Academy?

Het aanbod van Artevelde Academy verruimt jouw kennis en versterkt je in je huidige beroepspraktijk. Kies je voor een bijscholing, tweede bachelordiploma of postgraduaat? Blijf op de hoogte van onze infomomenten en andere activiteiten die je helpen bij het kiezen van jouw toekomstige opleiding.

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?