Postgraduaat

Podcasting

27 studiepunten, Campus Kantienberg
Wil je de wereld van podcasting verkennen en je verdiepen in audio storytelling? Na deze opleiding kan je zelf podcasts bedenken, opnemen, monteren en in de markt zetten. Of het nu om branded podcasts gaat, een non-fictiereeks of een studiopodcast over een specifiek thema.

Over dit postgraduaat

In dit flexibel leertraject krijg je een ruim en diepgaand overzicht van podcasts in de wereld en in eigen taalgebied. Je leert ook hoe je zelf een kwalitatieve podcast maakt. Alle genres worden geanalyseerd. En je krijgt van ervaren podcasters praktische workshops rond opname en montage van audio, een praktisch kader rond doelgroepen, storytelling, financieringsmogelijkheden en ook andere vernieuwende vormen van audio, zoals audiowalks en content voor smart speakers. Je sluit je opleiding af met een uitdagende stage op een podcastredactie naar keuze of in een bedrijf dat wil investeren in podcasts.

 

We organiseren volgend academiejaar twee edities. De eerste start eind september 2020. 
Studenten worden 2 dagen per week verwacht gedurende 10 weken. Stage dan vanaf januari 2021. 
De tweede editie wordt een korter traject zonder stage.

 

 

Voor dit postgraduaat vragen we om een opnametoestel aan te schaffen. Bij inschrijving krijg je een lijst met verschillende opties en prijscategorieën (van 150 tot 400 euro).

 

 

Herbeleef de online infodag van zaterdag 25 april

Je kon van thuis uit kennismaken met onze opleidingen en chatten met docenten en studenten. Ook voor dit postgraduaat is de gedetailleerde presentatie nu nog voor je beschikbaar: bekijk ze vandaag nog.
Naar infodag@home