Postgraduaat

Podcasting

27 studiepunten, Campus Kantienberg
Wil je de wereld van podcasting verkennen en je verdiepen in audio storytelling? Na deze opleiding kan je zelf podcasts bedenken, opnemen, monteren en in de markt zetten. Of het nu om branded podcasts gaat, een non-fictiereeks of een studiopodcast over een specifiek thema.

Ontvang de opleidingsflyer per post of via e-mail.

Over dit postgraduaat

Ben je journalist, communicatiemedewerker of marketeer en wil je de wereld van podcasting verkennen? Of ben je pas afgestudeerd en wil je je verdiepen in audio storytelling?


Na het Postgraduaat Podcasting kan je zelf podcasts bedenken, opnemen, monteren en in de markt zetten. Of het nu om branded podcasts gaat, een non-fictie-reeks als Serial of een studiopodcast over sport.  In dit flexibel leertraject krijg je een ruim en diepgaand overzicht van podcasts in de wereld en in eigen taalgebied. Je leert ook hoe je zelf een kwalitatieve podcast maakt. Alle genres worden geanalyseerd. En je krijgt van ervaren podcasters praktische workshops rond opname en montage van audio, een praktisch kader rond doelgroepen, storytelling, financieringsmogelijkheden en ook andere vernieuwende vormen van audio, zoals audiowalks en content voor smart speakers. Je sluit je opleiding af met een uitdagende stage op een podcastredactie naar keuze of in een bedrijf dat wil investeren in podcasts.

 

Bedrijven die nu al staan te springen om een stagiaire te verwelkomen zijn onder andere VRT, DPGmedia, De Standaard, De Morgen, Sonhouse, Chase Creative, Klankenbos, Musica, Relaas, podcastgezelschap Luyster, Het Geluidshuis, Urgent.fm ...

Inschrijven

Klaar om in te schrijven? Ontdek hier hoe!

Docenten

Wie gaat jou helpen de beste podcast van de wereld te maken?

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over loopbaanbegeleiding, opleidingsverlof of educatief verlof? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Programma

Wat mag je verwachten van het allereerste postgraduaat podcasting in België?

Praktisch

Schaf een audiorecorder aan en ga enkele spannende maanden tegemoet!

Vragen over deze opleiding?

Postgraduaat Podcasting
Contacteer Eva via e-mail
 

Brochures

Academiejaar 2020-2021

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden