Postgraduaat

Rouw- en verliesconsulent

In het sociaal werk, de gezondheidszorg en het onderwijs is een groeiende bekommernis ontstaan voor verliesverwerking en rouw. In het postgraduaat staat het rouwproces na overlijden centraal, maar het gaat ook om verlies van (fysische of psychische) gezondheid, het verlies van mensen ten gevolge van scheiding, of het verlies van huis, land of werk.

Wil je graag gecontacteerd worden voor deelname aan editie 2021-2022?
Laat dan je contactgegevens achter en wij nemen contact met je op.

Iets voor jou?

Dit postgraduaat willen we aanbieden aan bachelors en masters die zich willen bekwamen in het omgaan met mensen in de eigen werkcontext die met verlies worden geconfronteerd.

Opleidingsprogramma en leskalender academiejaar 2021-2022

De opleiding omvat een gevarieerd programma, verspreid over vijf opleidingsonderdelen.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over loopbaanbegeleiding, opleidingsverlof of educatief verlof? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Docenten

De docenten die lesgeven in deze opleiding zijn Johan Maes, Saskia Saelens en Claire Meire.

Kostprijs, aanmelden en inschrijven

Praktische info over verloop inschrijving en de betaling.

Over verbinding, verlies, trauma en rouw in tijden van corona

Het leven in afzondering door de coronamaatregelen en de confrontaties met verlies op vele fronten, heeft veel impact. Lees hier artikels, een getuigenis en quicksheets met adviezen voor woonzorgcentra, ziekenhuizen, thuiszorg, voorzieningen en voor de uitvaartsector.

Vragen over dit postgraduaat?

Sociaal Werk Academie
Saskia Saelens
09 234 94 66

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden