DWELL: Diabetes and WELLbeing

 

Meer dan €1.9 miljoen van de Europese financiering wordt ingezet voor een grensoverschrijdend partnerschap om gedurende vier jaar een benadering te ontwikkelen om diabetes type 2 aan te pakken.

In het DWELL-project (Diabetes and WELLbeing) werken acht partners uit het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Frankrijk samen om personen met diabetes type 2 in staat stellen om toegang te krijgen tot ondersteuning op maat. Het programma zal hen in staat stellen om hun eigen conditie te managen en hun welzijn te verhogen.

Er werd een programma van 12 weken ontwikkeld voor personen met diabetes type 2 met verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Het programma wordt ontwikkeld en geïmplementeerd in de deelnemende landen. Het project moet leiden tot een verbetering van de gezondheid en het welzijn van personen met diabetes type 2. Er wordt geschat dat het project per persoon zal zorgen voor een daling van 30% van de gezondheidszorgkosten. Dit komt neer op €1.25 miljoen per 1000 patiënten per jaar.

Het project zal leiden tot
-    Een grensoverschrijdend trainingsprogramma ten gunste van hulpverleners en patiënten
-    Een programma van 12 weken om patiënten te ondersteunen in hun levensstijlveranderingen
-    Een ondersteuningsnetwerk geleid door patiënten, dat ook na het project in stand gehouden wordt
-    Een evaluatie van deze programma’s

Read the English summary

Partners
The Health and Europe Centre (Lead Partner), Verenigd Koninkrijk - The Blackthorn Trust, Kent, Verenigd Koninkrijk - Arteveldehogeschool, Gent, België - Kinetic Analysis, Nederland - Medway Community Healthcare CIC, Verenigd Koninkrijk - Kent County Council, Verenigd Koninkrijk - Canterbury Christ Church University, Verenigd Koninkrijk – Centre Hospitalier de Douai, Frankrijk

Observer partners
Diabetes UK, NHS West Kent, GGD West-Brabant, Stichting Care Innovation Centre West-Brabant, Diabetes Liga vzw, Avans Hogeschool, Hogeschool Utrecht