Een Arteveldestudent of -medewerker op jouw school

Een stagiair op jouw school

Wil je graag een stagiair van Arteveldehogeschool ontvangen op jouw secundaire school? Neem contact op met de praktijkcoördinatie van onze lerarenopleiding Secundair Onderwijs en geef je school op als stageplaats.

Contacteer praktijkcoördinatie via e-mail

Rolmodellenwerking

Alle Vlaamse secundaire scholen kunnen vijfde- of zesdejaars in contact laten komen met rolmodellen. Bij scholen gevestigd in Gent bestaat de mogelijkheid dat 10-15 rolmodellen de secundaire school bezoeken. Scholen buiten Gent kunnen zelf naar Arteveldehogeschool komen en zo met een aantal rolmodellen in contact komen. Aan de hand van kleine groepjes en spelletjes wordt het ijs gebroken zodat de leerlingen hun vragen durven stellen.

Lees meer

Een opleidingsambassedeur op jouw school

Voor wie? Leerlingen derde graad secundair onderwijs
Wanneer? Op aanvraag
Waar? Op jouw school of online
Praktisch De studenten komen gratis voor ongeveer een uur

Nodig een student uit één of meerdere opleidingen binnen het expertisenetwerk Gezondheid en Zorg uit op jouw school

Wil je weten wat studeren aan Arteveldehogeschool inhoudt? Haal dan een of meer studenten uit de gezondheidszorgopleidingen in huis. Zij komen je leerlingen vertellen wat hun studie inhoudt, welke stages er zijn en welke carrièremogelijkheden het diploma biedt. Interesse? Kies dan uit de vele opleidingen uit ons arsenaal: Ergotherapie, Mondzorg, Podologie, Audiologie, Logopedie, Verpleegkunde of Vroedkunde. Zo leren leerlingen de opleiding kennen door een ervaringsdeskundige. Onze studenten doen dit via een presentatie in de klas of via een infomarkt.
Contacteer Eva De Mulder

Vraag een student van de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind op bezoek

De opleiding Pedagogie van het Jonge Kind organiseert ‘Een PJK’er op jouw secundaire school’ waarbij onze studenten op jouw school uitleg komen geven over de opleiding. Ze doen dit op eigen initiatief of op vraag van jouw school. Via een presentatie of een infomarkt leren jouw leerlingen de opleiding kennen door de ogen van een ervaringsdeskundige.
Contacteer Iris Roose

Verwelkom een oud-leerling van de opleiding Kleuteronderwijs op jouw school

Studenten van de Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs organiseren een kennismaking met hun opleiding, waarbij ze op hun vroegere secundaire school uitleg geven over hun opleiding. Zo leert jouw klas de opleiding kennen door de ogen van een ervaringsdeskundige.
Contacteer Charlotte Soenen

Nodig een studentenambassadeur van Organisatie en Management uit

Ontvang een student van de opleiding Organisatie & Management (vroeger: Officemanagement) op jouw school voor een eerlijk ambassadeursverhaal. Onze studenten van de afstudeerrichting Event & Project Management of de afstudeerrichting Business & Languages (keuzetraject Human Resources of International Relations) komen je leerlingen met alle plezier uitleg geven over hun opleiding. Zij delen hun verhalen maar al te graag met nieuwe kandidaat-studenten!
Contacteer Sofie Vispoel

Schakel onze studenten in als consultant

Bij diverse projecten kunnen onze studenten optreden als consultant en hun verworven kennis en inzichten delen. Ze komen graag bij jou in de klas langs om ondersteuning te bieden bij het opzetten of optimaliseren van bijvoorbeeld de minionderneming, zowel qua financiën als op het vlak van marketing en communicatie. Ook bij andere activiteiten die kaderen binnen business en management steken ze graag samen de handen uit de mouwen.
Contacteer Rik Van Gerwen

Help, mijn GIP heeft zuurstof nodig!

Maken jouw leerlingen een geïntegreerde proef (GIP) over de zorg? Vraag dan hulp bij één van onze experten, want Arteveldehogeschool doet ook aan praktijkgericht onderzoek. Zo ontwikkelen we onder andere nieuwe therapieën of tools over Active & Healthy Ageing, eerstelijnsgezondheidszorg en gezondheidstechnologie.
Contacteer Eva De Mulder