Afstandsonderwijs

Studeren combineren met een vaste job en/of een gezin? Aan de Arteveldehogeschool kan je twee bacheloropleidingen ook volgen in afstandsonderwijs:

1. Leraar secundair onderwijs

Wil je de bacheloropleiding Leraar secundair onderwijs combineren met een job en/of een gezin? Dat kan via afstandsonderwijs. 

Interesse in afstandsleren?

Lees hier alles over de mogelijkheden om Leraar secundair onderwijs via afstandsonderwijs te volgen.

2. Officemanagement

Het diploma van Bachelor in het officemanagement behalen via afstandsonderwijs? Dat kan voor de afstudeerrichting Business & Languages (keuzetraject: Languages).

Interesse in afstandsonderwijs?

Lees hier alles over de mogelijkheden om Business & Languages via afstandsleren te volgen.

Kom naar onze infoavond(en) #blijvenleren.

3. Communicatiemanagement

Zou het diploma van Bachelor in communicatiemanagement behalen via afstandsonderwijs iets voor jou zijn? Ontdek hier de mogelijkheden om het diploma communicatiemanagement te behalen via afstandsonderwijs.

Een andere opleiding combineren met werk en/of een gezin?

Je ontdekt hier welke opleidingen een SWITCH-traject aanbieden.

Wat is het verschil tussen het gewone SWITCH-traject en afstandsonderwijs?  

SWITCH is een flexibel traject, aangepast aan je verantwoordelijkheden buiten de opleiding: een vaste job, deeltijds en voltijds, of een gezin. Het is een combinatie van dagonderwijs (wekelijkse contactmomenten) en zelfstudie. Je kan het vergelijken met volwassenonderwijs of een opleiding in avondschool, waarbij het programma ook rekening houdt met je andere verplichtingen. 

Bij afstandsonderwijs wordt het klassieke contactonderwijs volledig vervangen door een mix van online leren en zelfstudie. Er zijn amper contactmomenten, maar je wordt intensief gecoacht door een team van docenten en trajectbegeleiders.