campus

Hoogpoort

Campus Hoogpoort is de thuisbasis van de algemene diensten en de directie van de Arteveldehogeschool. Er wordt geen les gegeven op deze campus.

Uitbreiding mondmaskerplicht in studentenbuurt

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. De komende weken verwacht Gent zo'n 80.000 studenten, daarom breidt vanaf maandag 7 september de mondmaskerplicht uit de naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen. Tegelijk doet de stad Gent een warme oproep om ook op drukke plaatsen buiten de zone een mondmasker te dragen. Zo blijven we onszelf en anderen beschermen tegen het virus.

Adres

Hoogpoort 15
9000 Gent

Contact

☎ 09 234 90 00 

Bereikbaarheid

Met de fiets

Er is een fietsenstalling schuin tegenover campus Hoogpoort. 

Met het openbaar vervoer

  • Vanaf Sint-Pietersstation: neem tram 1 richting Wondelgem of Evergem tot aan de halte ‘Korenmarkt'. Ga te voet via het Emile Braunplein en de Stadhuissteeg naar de campus in de Hoogpoort.
  • Vanaf Dampoortstation: neem bus 3 richting Mariakerke Post of bus 38/39 richting Blaarmeersen tot aan de halte ‘Gent Stadhuis’. Wandel via het Emile Braunplein en de Stadhuissteeg naar campus Hoogpoort.  

Met de auto

  • Wie met de wagen komt, parkeert best in een ondergrondse parkeergarage (Vrijdagmarkt, Reep, Sint-Michiels of Ramen).
  • Vanaf 1 januari 2020 bant Gent de meest vervuilende auto’s uit de binnenstad. Campus Hoogpoort ligt in de nieuwe lage-emissiezone (LEZ). Benzinewagens vanaf euronorm 2 zijn nog toegelaten in die zone, diesels moeten aan de euronorm 5 voldoen. Meer info op www.lez2020.gent.

In de omgeving

Campus Hoogpoort ligt midden in het historische stadscentrum van Gent. De Korenmarkt, de Gras- en Korenlei, het Gravensteen, het Patershol en de Veldstraat liggen op wandelafstand. 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden