Campus Kantienberg

Deze campus is onze modernste en onze grootste campus. De campus Kantienberg ligt middenin een bruisende buurt vol hippe horecazaken, toonaangevende cultuurhuizen, grote parken en andere ontspanningsmogelijkheden. Er valt dus altijd wel iets te beleven.

Onze grootste campus, campus Kantienberg, is gelegen midden in de studentenbuurt vol hippe horecazaken en grote parken. Met een moderne mediatheek, verschillende ontspanningsruimtes en een eigen studentenrestaurant ‘De Kantiene’ is deze campus helemaal op maat van onze studenten. Je studieboeken snel en eenvoudig bestellen? Campus Kantienberg heeft zijn eigen Standaard Boekhandel waar je al je lesmateriaal vindt.

Uitbreiding mondmaskerplicht in studentenbuurt

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. De komende weken verwacht Gent zo'n 80.000 studenten, daarom breidt vanaf maandag 7 september de mondmaskerplicht uit de naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen. Tegelijk doet de stad Gent een warme oproep om ook op drukke plaatsen buiten de zone een mondmasker te dragen. Zo blijven we onszelf en anderen beschermen tegen het virus.


Adres

Voetweg 66
9000 Gent
Google Maps | Waze

Ligging en bereikbaarheid

Welke opleidingen op deze campus?

Contact

☎ 09 234 70 00 (onthaal van deze campus: Kantienberg)


Mail ons op info@arteveldehs.be
Of stel je vraag via ons contactformulier

 

Social

Facebook Arteveldehogeschool
Instagram Arteveldehogeschool

Ontdek de campus

Video voor opleidingen Business en management

Video voor opleidingen Gezondheid en Zorg


Extra video: In 1 minuut door de campus

Meer weten over voorzieningen en de buurt

Ligging en bereikbaarheid

Hoe kom je naar campus Kantienberg?

Te voet of met de fiets

 • Vanaf het Sint-Pietersstation wandel je een kleine twintig minuten naar campus Kantienberg. Neem de Koningin Astridlaan en stap verder door het Citadelpark en de Kunstlaan. Op het einde van de straat vind je de Voetweg.
 • Een fietstocht naar de campus duurt ongeveer tien minuten en er is een overdekte fietsstalling voorzien. 

Met het openbaar vervoer

 • Vanaf het Sint-Pietersstation: neem bus 34, 35, 36, 55, 57, 58, 70, 71, 72 of 77 tot de halte ‘Heuvelpoort’.
 • Vanaf het Dampoortstation: neem bus 34, 35, 70, 71, 72, 77 of 78 tot de halte ‘Heuvelpoort’. 
 • Vanaf de halte 'Heuvelpoort' kan je verder wandelen via de Overpoortstraat, Stalhof en de Benedictijnenstraat richting onze campus in de Voetweg. 

Met de auto

 • Wie met de wagen naar campus Kantienberg komt, parkeert best onder het Sint-Pietersplein.
 • Vanaf 1 januari 2020 bant Gent de meest vervuilende auto’s uit de binnenstad. Campus Kantienberg ligt in de nieuwe lage-emissiezone (LEZ). Benzinewagens vanaf euronorm 2 zijn nog toegelaten in die zone, diesels moeten aan de euronorm 5 voldoen. Meer info op www.lez2020.gent.

Voorzieningen en de buurt van de campus

In de omgeving

Campus Kantienberg ligt in het hart van Gent: vlakbij het Citadelpark, het Sint-Pietersplein en de studentenbuurt Overpoort. Er is dus geen gebrek aan koffiebars of broodjeszaken waar studenten tussen de lesuren even kunnen ontspannen. 

Tegenover onze campus ligt de Kinepolis, het decor voor het jaarlijkse Filmfestival van Gent. Voor nog meer cultuur kunnen studenten terecht in de Vooruit, het S.M.A.K. of het Museum voor Schone Kunsten, allemaal op wandelafstand van de Voetweg.

Voorzieningen op campus Kantienberg

 • 88 leslokalen en 5 aula's
 • studentenresto en -cafetaria
 • toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit
 • een up-to-date mediatheek
 • wintertuin
 • overdekte fietsenstalling
 • douches voor studenten en medewerkers

In 1 minuut door de campus

In 1 minuut door de campus

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden