Campus Mariakerke

We noemen campus Mariakerke ook wel eens de mediacampus van Arteveldehogeschool. Zo'n 1000 studenten volgen er de opleidingen Bachelor Grafische en Digitale Media, Bachelor International Graphic and Digital Media en Graduaat Programmeren.

Onze opleidingen Bachelor Grafische en Digitale Media, Bachelor International Graphic and Digital Media en het Graduaat Programmeren vind je op onze mediacampus in Mariakerke. Met een eigen drukkerij, foto- en geluidsstudio en verschillende medialabs is deze campus helemaal op maat van de creatieve student. Vanaf het station Gent-Sint-Pieters en De Zuid zijn er rechtstreekse snelbussen naar de campus. Kom je liever met de wagen? Aan de campus zijn er voldoende parkeermogelijkheden. Maar ook via de fietssnelweg geraak je er snel.

Uitbreiding mondmaskerplicht in studentenbuurt

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. De komende weken verwacht Gent zo'n 80.000 studenten, daarom breidt vanaf maandag 7 september de mondmaskerplicht uit de naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen. Tegelijk doet de stad Gent een warme oproep om ook op drukke plaatsen buiten de zone een mondmasker te dragen. Zo blijven we onszelf en anderen beschermen tegen het virus.

Adres

Industrieweg 232
9030 Gent-Mariakerke

Google Maps | Waze

Contact

☎ 09 234 86 00

Ontdek de campus

Bereikbaarheid

Met de fiets

Als je in Gent centrum vertrekt, ben je met de fiets ongeveer twintig minuten onderweg naar campus Mariakerke. Je rijdt  zo goed als het volledige traject langs de Brugse Vaart. 

Volg achtereenvolgens Coupure Links, Zuidkaai, Groendreef, Gérard Willemotlaan en Trekweg. Sla links af aan de Vinderhoutsedam en rij vervolgens door de fietstunnel en over de brug van de R4 tot aan onze campus. 

Met het openbaar vervoer

Aan het Sint-Pietersstation kan je bus 65 of 67 nemen. Stap af aan de halte ‘Industrieweg’ en volg de Speystraat ongeveer 300 meter richting onze mediacampus.

Voor de meest actuele informatie en reistijden kan je terecht op de website van De Lijn.

Met de auto

Campus Mariakerke ligt dicht bij het kruispunt van de R4 (de ring rond Gent) en de N9 die Gent met Eeklo verbindt.
Ruime parking voorzien op de campus.

Voorzieningen

  • multimedialabs
  • print & sign labs
  • studio's voor multicam & streaming
  • schetsterras
  • fotostudio
  • geluidsstudio
  • overdekte fietsenstalling
  • parkeerplaats voor studenten

Opleidingen op deze campus

Bacheloropleidingen

Graduaat

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden