Waarom studeren aan Arteveldehogeschool?

Aan Arteveldehogeschool denk én doe je. Tijdens je opleiding krijg je niet alleen een stevige wetenschappelijke basis mee, maar proef je ook volop van de praktijk. Zo groei je uit tot een uitstekende professional, startklaar voor een boeiende job of om verder te studeren. 

Voor elk wat wils 

21 professionele bacheloropleidingen en 10 graduaten

Met ons uitgebreide aanbod van 21 professionele bacheloropleidingen en 10 graduaatsopleidingen geven we jongeren een brede waaier aan perspectieven. Van business tot gezondheidszorg: het opleidingsaanbod is heel gevarieerd. Toch is er een rode draad: in elke opleiding zijn theorie en praktijk optimaal op elkaar afgestemd en gaan we samen met onze studenten voor kwaliteit en innovatie.

In elke opleiding krijg je bovendien de kans om het programma een persoonlijke toets te geven, door bijvoorbeeld een aantal keuzevakken te kiezen die naadloos aansluiten bij je passies en interesses.

Wil je tijdens jouw opleiding je grenzen letterlijk verleggen? Arteveldehogeschool biedt jou die kans! Van Frankrijk of China tot de Verenigde Staten: dankzij ons internationaal netwerk in 89 landen, zijn de mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen grenzeloos. Ontdek meer

Net afgestudeerd of ervaren professional?

Je bijscholen of specialiseren? Wie wil blijven leren, is bij ons aan het juiste adres! We hebben een ruime keuze aan bachelor-na-bacheloropleidingen, postgraduaten en bijscholingen.

Studeren in Gent, de wijste stad

Gent  heeft  een  rijke  geschiedenis  en  een  internationale uitstraling. Wandel door de Gentse  binnenstad  en  je  begrijpt  meteen  waarom. Met een compact historisch cen-trum  gelegen  aan  de  samenvloeiing  van  de Leie en de Schelde is de kuip van Gent een  reis  door  de  tijd.  Terwijl  de  meeste  topattracties zich in de binnenstad bevinden, is de stad elders bezig zichzelf heruit te  vinden.  Buurten  zoals  de  Muide  en  de  Oude Dokken zorgen voor een innovatieve dynamiek in de stad. 

Maar bovenal is Gent een stad op mensenmaat.  Je  voelt  je  hier  als  student  onmiddellijk  thuis.  Als  één  van  de  grootste  studentensteden  in  Vlaanderen  is  Gent  een  bruisende  stad  waar  je  je  geen  moment  verveelt. Ontdek monumenten en werelderfgoed, bezoek musea en tentoonstellingen of geniet op één van de vele gezellige terrasjes. Meer fan van muziek en theater? Of slenter je liever door het centrum? Gent biedt  je  gewoon  de  ideale  mix  voor  een  onvergetelijke studententijd aan Arteveldehogeschool. Wie kiest voor Arteveldehogeschool, studeert bovendien in de grootste studentenstad van Vlaanderen!

Uitstekende begeleiding op maat 

Aan Arteveldehogeschool studeren zo'n 15.000 studenten en elke student heeft een verschillende persoonlijkheid met eigen talenten, interesses en toekomstplannen. Daarom zetten we sterk in op begeleiding op maat.

Weet je (nog) niet welke opleiding bij jou past? De dienst studieadvies helpt je om die knoop door te hakken. Wil je studeren combineren met je verantwoordelijkheden buiten de opleiding, zoals een job, een gezin, een onderneming of topsport? Dat kan met een bijzonder statuut of een traject op maat. Last van uitstelgedrag of zenuwachtig voor de examens? Daarvoor kan je altijd bij de leercoach van jouw opleiding terecht.

Kortom: je staat er nooit alleen voor! 

Nog vragen?

Aarzel dan zeker niet om te mailen naar info@arteveldehs.be

Als Nederlander in België studeren? 

Wat is het verschil met hoger onderwijs in Nederland? Hoeveel kost een opleiding? Met welk diploma mag ik starten? Je leest er hier meer over.