Waarom studeren aan Arteveldehogeschool?

Aan Arteveldehogeschool denk én doe je. Tijdens je opleiding krijg je niet alleen een stevige wetenschappelijke basis mee, maar proef je ook volop van de praktijk. Zo groei je uit tot een uitstekende professional, startklaar voor een boeiende job of om verder te studeren. 

Voor elk wat wils 

18 professionele bacheloropleidingen met internationaal luik

Met ons uitgebreide aanbod van 21 professionele bacheloropleidingen geven we jongeren een brede waaier aan perspectieven. Van business tot gezondheidszorg: het kan allemaal aan Arteveldehogeschool.

In elke opleiding krijg je bovendien de kans om het programma een persoonlijke toets te geven, door bijvoorbeeld een aantal keuzevakken te kiezen die naadloos aansluiten bij je passies en interesses.

Wil je tijdens jouw opleiding je grenzen letterlijk verleggen? Arteveldehogeschool biedt jou die kans! Van Frankrijk of China tot de Verenigde Staten: dankzij ons internationaal netwerk in 89 landen, zijn de mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen grenzeloos. Ontdek meer

Net afgestudeerd of ervaren professional?

Je bijscholen of specialiseren? Wie wil blijven leren, is bij ons aan het juiste adres! We hebben een ruime keuze aan bachelor-na-bacheloropleidingen, postgraduaten en bijscholingen.

Al gehoord van een HBO5-opleiding?

HBO5 is het onderwijsniveau tussen het secundair en hoger onderwijs. De praktijkgerichte opleidingen mikken op studenten die na het middelbaar meteen aan de slag zouden kunnen gaan. Ook wie al werkt en wil opklimmen of toch een andere weg wil inslaan, kan gebaat zijn bij dit tussenniveau. Samen met vier partners biedt Arteveldehogeschool momenteel zeven HBO5-opleidingen (graduaten) aan.  

Studeren in Gent, de wijste stad

Wie kiest voor Arteveldehogeschool, studeert bovendien in de grootste studentenstad van Vlaanderen!

Populaire concertzalen en musea, veel sportgelegenheden, gezellige restaurants en een bruisende uitgaansbuurt: Gent (Oost-Vlaanderen) heeft heel wat troeven voor cultuurliefhebbers, sportievelingen en levensgenieters. Je zal je hier dus niet snel vervelen.

Uitstekende begeleiding op maat 

Aan de Arteveldehogeschool studeren ruim 13.000 studenten en elke student heeft een verschillende persoonlijkheid met eigen talenten, interesses en toekomstplannen. Daarom zetten we sterk in op begeleiding op maat.

Weet je (nog) niet welke opleiding bij jou past? De dienst studieadvies helpt je om die knoop door te hakken. Wil je studeren combineren met je verantwoordelijkheden buiten de opleiding, zoals een job, een gezin, een onderneming of topsport? Dat kan met een bijzonder statuut of een traject op maat. Last van uitstelgedrag of zenuwachtig voor de examens? Daarvoor kan je altijd bij de leercoach van jouw opleiding terecht.

Kortom: je staat er nooit alleen voor! 

Nog vragen?

Aarzel dan zeker niet om te mailen naar info@arteveldehs.be

Als Nederlander in België studeren? 

Wat is het verschil met hoger onderwijs in Nederland? Hoeveel kost een opleiding? Met welk diploma mag ik starten? Je leest er hier meer over.