Bachelor

Communicatiemanagement

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Bestaat ook als Engelstalige opleiding, Campus Leeuwstraat
Bedrijven, overheden, grote en kleine organisaties: ze hebben allemaal uitstekende communicatieprofessionals nodig. In de Bachelor Communicatiemanagement leer je jouw sterk taalgevoel inzetten om tot heldere communicatie op maat van de doelgroep te komen. Met je diploma kan je aan de slag in een brede waaier aan communicatieve en creatieve jobs.

Ontdek alles over deze Bachelor

Wat ga je leren?

De opleiding focust op enkele essentiële professionele competenties, zoals analyse, strategie, creatie, planning. Je wordt ondergedompeld in de verschillende disciplines in het brede communicatieveld en gaat zelf aan de slag met uitdagende praktijkopdrachten. Deze 1-jarige Engelstalige vervolgopleiding stoomt je helemaal klaar om in een internationale omgeving te werken.

Lesrooster en curriculum

Af en toe krijg je nog in grote groep les in een aula. Voor vakken en projecten waarbij je zelf aan de slag gaat, werk je in kleinere lesgroepen. De eerste twee jaar van de Bachelor Communicatiemanagement en International Communication Management zijn gemeenschappelijk, in het derde jaar scheiden de wegen.

Waarom studenten voor ons kiezen?

In de Bachelor International Communication Management staan de studenten centraal. Onze ervaren docenten helpen je om jouw talenten en dromen waar te maken.

Wat na je opleiding?

Zes op de tien studenten studeren eerst nog wat verder. Door je profileringstraject, stage en afstudeerproject heb je sowieso al een goedgevulde rugzak om je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten.

Internationaal avontuur

Je hoeft niet te wachten tot je je diploma hebt om al naar het buitenland te trekken: via Arteveldehogeschool ligt de hele wereld nu al aan je voeten. Ons internationaal netwerk telt maar liefst 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Afstandsleren

Voor wie de opleiding International Communication Management wil volgen, maar wegens werk, gezin of sport al een volle agenda heeft, is er een oplossing: afstandsleren.

Begeleiding op jouw maat

Zit je met vragen over je studiekeuze, -financiering of -methode? Worstel je met faalangst of een burn-out? Kom langs voor een goed gesprek. Dat jij je goed in je vel voelt tijdens je studie is een prioriteit.

Starten in februari

Je kan in februari 2020 instappen in de Bachelor Communicatiemanagement. Met dit programma studeer je af in drie jaar en dus zes semesters.

Bijzondere trajecten

Late inschrijving? Je hebt al diploma's die mogelijk recht geven op vrijstellingen of verkorte trajecten? Hier vind je de nodige info.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor International Communication Management is een erkende en geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Campus en bereikbaarheid

Campus Leeuwstraat wordt jouw hotspot. Het Muinkpark én Kinepolis liggen om de hoek, in de buurt vind je veel toffe cafeetjes en lunchplekken en de historische binnenstad is op wandelafstand.Inklappen

Blog van onze studenten

Lees hier de blog van onze studenten.

Schrijf je in voor de infodag op 25 april

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Na drie jaar ben je zowel theoretisch als praktisch meer dan klaar om het werkveld in te stappen. Ik keek er zelf vooral van op hoe multidisciplinair communicatiemanagement eigenlijk is. Het is een discipline die in heel verschillende contexten erg nuttig kan zijn. Zo deed ik op stage en in studentenjobs met veel goesting en succes ervaring op in human resources, project management en verkoop. Door de vele zelfreflecties leer je bovendien je plaats kennen in de professionele wereld. Je ontdekt waar je sterktes en zwaktes liggen en weet die laatste aan te pakken.
Michèle Vanderstichelen
Oud-student Bachelor Communicatiemanagement en masterstudent Film & Televisie

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Communicatiemanagement
T 09 234 72 00
Contacteer via e-mail