Bachelor

Communicatiemanagement

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Leeuwstraat
Bedrijven, overheden, grote en kleine organisaties: ze hebben allemaal creatieve communicatieprofessionals nodig. In de Bachelor Communicatiemanagement leer je jouw inzicht in de mens en taalgevoel inzetten om helder te communiceren via media op maat van de doelgroep. Met je diploma kan je aan de slag in een brede waaier aan communicatiejobs in allerlei sectoren.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek alles over deze Bachelor

Wat zal je leren?

De opleiding focust op enkele essentiële professionele competenties, zoals analyse, strategie, creatie, planning. Je wordt ondergedompeld in de verschillende disciplines in het brede communicatieveld en gaat zelf aan de slag met uitdagende praktijkopdrachten.

Lesrooster en curriculum

Af en toe krijg je nog in grote groep les in een aula. Voor vakken en projecten waarbij je zelf aan de slag gaat, werk je in kleinere lesgroepen.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Waarom studenten voor ons kiezen?

In de Bachelor Communicatiemanagement staan de studenten centraal. Onze ervaren docenten helpen je om jouw talenten en dromen waar te maken.

Verkort traject en vrijstellingen

Late inschrijving? Je hebt al diploma's die mogelijk recht geven op vrijstellingen of verkorte trajecten? Hier vind je de nodige info.

Wat na je opleiding?

Zes op de tien studenten studeren eerst nog wat verder. Door je profileringstraject, stage en afstudeerproject heb je sowieso al een goedgevulde rugzak om je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten.

Begeleiding op jouw maat

Zit je met vragen over je studiekeuze, -financiering of -methode? Worstel je met faalangst of een burn-out? Kom langs voor een goed gesprek. Dat jij je goed in je vel voelt tijdens je studie is een prioriteit.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Internationaal avontuur

Studeren in het buitenland blijft populair. Via Arteveldehogeschool ligt de hele wereld aan je voeten: ons
internationaal netwerk telt maar liefst 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa,
Azië, Afrika en Amerika.

Afstandsleren

Voor wie de opleiding Communicatiemanagement wil volgen, maar wegens werk, gezin of sport al een volle agenda heeft, is er een oplossing: afstandsleren.

Starten in februari

Je kan in februari 2021 instappen in de Bachelor Communicatiemanagement. Met dit programma studeer je af in drie jaar en dus zes semesters.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Communicatiemanagement is een erkende en geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Praktisch: campus & veelgestelde vragen

Campus Leeuwstraat wordt jouw hotspot. Het Muinkpark én Kinepolis liggen om de hoek, in de buurt vind je veel toffe cafeetjes en lunchplekken en de historische binnenstad is op wandelafstand

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
De opleiding Communicatiemanagement heeft me niet enkel belangrijke kennis over het communicatievak geleerd, maar heeft ook op persoonlijk vlak voor heel wat zelfontplooiing gezorgd. Onder andere dankzij presentatietechnieken ben ik uit mijn comfort zone gestapt en merk ik dat ik veel steviger in mijn schoenen sta en meer zelfvertrouwen heb. Daarnaast zijn mijn soft skills een pak verbeterd en ben ik op taalkundig en schriftelijk vlak ook enorm gegroeid. Teksten, persberichten of leuke copy schrijven komt nu gewoon vanzelf!
Pedro Moutinho Da Silva

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Communicatiemanagement
T 09 234 72 00
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden