Bachelor

Educatieve Bachelor Lager Onderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Leraar-In-Opleiding (LIO)-traject mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Brusselsepoortstraat
Wil je een centrale rol spelen in de ontwikkeling van kinderen van 6 tot 12 jaar? Heb je een brede interesse en leg je graag iets uit? In de opleiding Educatieve Bachelor Lager Onderwijs voel je je als organisatorisch talent zeker en vast op jouw plaats. In Vlaanderen moet je een verplichte instaptoets afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen. Deze toets is echter niet bindend, iedereen mag en kan zich inschrijven.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek de Bachelor Lager Onderwijs

Wat zal je leren?

Wie afstudeert in de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs is niet alleen pedagogisch onderlegd, maar heeft ook troeven in huis die bij andere jobs van pas komen.

Waarvoor kies je?

In de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs krijg je les in kleine groepen, met een coach voor elke groep. Ook onze docenten zijn makkelijk aanspreekbaar.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In het begin van elk semester heb je elke week vier dagen les. Tijdens de week zijn er ook twee lesvrije dagdelen: ideaal om te studeren en opdrachten grondig uit te werken.

Wat na je opleiding?

De meeste afgestudeerden van de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs worden natuurlijk leraar. Afgestudeerden doen er gemiddeld één maand over om een job als leraar te vinden.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan deze opleiding starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties. Ook het werkplektraject en het flextraject zijn mogelijkheden.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Starten in februari

Kon je om een of andere reden je studie niet starten in september? Dan is de start in februari misschien iets voor jou. Het februaritraject duurt 3,5 jaar.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Educatieve Bachelor Lager Onderwijs is een geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Praktisch: waar volg je les?

De Educatieve Bachelor Lager Onderwijs vindt plaats in de campus Brusselsepoortstraat. Een van de grootste troeven van deze campus is zijn centrale ligging.

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hier vind je antwoorden op vaak gestelde vragen over de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs. Vind je het antwoord niet? Contacteer dan de opleiding.

Studenten lanceren in volle coronacrisis een unieke educatieve krant voor kinderen

Half maart 2020. Scholen sluiten halsoverkop de deuren. Leerkrachten en directies over heel België gaan op zoek naar een manier om van thuis uit les te geven. Ouders zitten met de handen in het haar. Een crisis? Ja, maar ook een vruchtbare bodem voor een unieke samenwerking tussen Arteveldehogeschool, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Lees meer

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Werken en studeren combineren
Per post
Na mijn opleiding kon ik direct aan de slag als leerkracht in het zesde leerjaar. Ik vind het fantastisch om mee te gaan in de denkwereld van mijn leerlingen, te zien hoe ze zich gedragen en natuurlijk om deel uit te maken van hun ontwikkeling. Die fascinatie voor kinderen heb ik altijd gehad. Vroeger begeleidde ik in mijn vrije tijd ook kampen.
Sarah-Aïsha De Baerdemaeker
Oud-student Educatieve Bachelor Lager Onderwijs en leerkracht zesde leerjaar

Vragen over deze opleiding?

Educatieve Bachelor Lager Onderwijs
T 09 234 81 00
Contacteer via e-mail

Partners in leren

De onderwijsopleidingen van Arteveldehogeschool bieden een brede waaier aan bijscholingsmogelijkheden aan. 

Ontdek het aanbod

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden