Bachelor

Ergotherapie

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Kijk jij ernaar uit om bepaalde handelingen van mensen met een fysieke of mentale beperking opnieuw mogelijk te maken? Ben je daarnaast ook creatief, communicatief en sociaal? Dan is onze Bachelor Ergotherapie op jouw lijf geschreven. We nodigen jou graag uit op een persoonlijk en verplicht instroomgesprek.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek alles over deze Bachelor

Wat zal je leren?

Ergotherapie is een veelomvattende discipline die gericht is op het (opnieuw) mogelijk maken van dagelijkse activiteiten zodat mensen kunnen participeren in de eigen leefomgeving.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Je hebt gemiddeld 21 uur les per week. Daarbij komen nog de praktijkopdrachten, taken en het instuderen van leerstof. Alles samen reken je dus best op een 40-tal uur per week.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Waarvoor kies je?

De opleiding is opgebouwd uit modules, waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. Aan het eind van elke module leg je een examen of praktische proef af.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Instroomgesprek

Heb je interesse om je in te schrijven als student bij de Bachelor Ergotherapie? We nodigen je graag vooraf uit voor een persoonlijk instroomgesprek.

Wat na je opleiding?

Bachelors Ergotherapie hebben de jobs doorgaans voor het kiezen. Onze studenten doen gemiddeld iets meer dan twee maanden over de zoektocht naar een geschikte job. 

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding Ergotherapie starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties (EVK’s) die aangeven dat je een leertraject hebt doorlopen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Ergotherapie volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Ergotherapie is een erkende en geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Ergotherapie zet volop in op een occupation-based benadering

Met een heel arsenaal aan medische, psychologische en maatschappelijke kennis wil een ergotherapeut cliënten zo zelfredzaam mogelijk maken. Dat lukt niet door hen op een fitnesstoestel of een hometrainer telkens opnieuw dezelfde oefening te laten uitvoeren. Daarom herwerkte de opleiding Ergotherapie het volledige curriculum volgens het occupation-based principe. En dat deden ze niet op een eiland.

Lees meer

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik ben onmiddellijk beginnen te werken nadat ik afgestudeerd was. Twee halftijdse jobs: in de voormiddag doe ik de revalidatie van hart- en longpatiënten in het AZ Sint-Lucas en in de namiddag ben ik ‘vlinder’ in het AZ Jan Palfijn. Daar spring ik overal in waar een ergotherapeut nodig is.
Ruben Halewyn
Oud-student Ergotherapie en werkt in het AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Ergotherapie
T 09 234 71 50
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden