Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Bedrijfsmanagement

Financie- en Verzekeringswezen

180 studiepunten, met Engelstalige vakken, Februaristart mogelijk, Campus Kantienberg
Je wordt klaargestoomd voor een toekomst als erkend bank-, verzekerings- of kredietmakelaar, al kan je ook op de financiële dienst van een bedrijf belanden. Twee keuzemodules geven je de kans om een kei te worden in sales of vastgoed. Een commerciële training leert je klantgericht te werken. Je bent sterk met cijfers en digitale tools. Je denkt altijd oplossingsgericht en kan verbaal je mannetje staan.

Over deze afstudeerrichting

Wat zal je leren?

De opleiding is opgebouwd rond vier pijlers: verzekeringen, bank- en beleggingsproducten, financieel management en budgettering en financieel en verzekeringsrecht.

Wat na je opleiding?

Na deze afstudeerrichting heb je voldoende technische bagage en commerciële flair om aan de slag te gaan als onder andere bank- of verzekeringsmakelaar.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het eerste jaar is voor elke student identiek. Pas aan het einde van het eerste academiejaar, maak je een keuze voor een van onze zeven afstudeerrichtingen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Bedrijfsmanagement volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan via een verkort traject nog een tweede afstudeerrichting kiezen of een extra diploma behalen. Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Starten in februari

Wil je je heroriënteren of een nieuwe opleiding starten in februari? Na het eerste gemeenschappelijke jaar kies je via een traject op maat voor een van de afstudeerrichtingen.

Schrijf je in voor de infodag op 25 april

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Ik vind het heel interessant om te weten hoe verzekeringen precies in elkaar zitten. Voor mijn eigen financiële situatie later, om derden te adviseren, of voor het geval dat ik mijn eigen zaak zou starten.
Launie Van Duysen
Derdejaarsstudente Financie- en Verzekeringswezen

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Bedrijfsmanagement
T 09 234 71 20
Contacteer via e-mail