Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Bedrijfsmanagement

Financie- en Verzekeringswezen

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Je wordt klaargestoomd voor een toekomst als erkend bank-, verzekerings- of kredietmakelaar, al kan je ook op de financiële dienst van een bedrijf belanden. Twee keuzemodules geven je de kans om een kei te worden in sales of vastgoed. Een commerciële training leert je klantgericht te werken. Je bent sterk met cijfers en digitale tools. Je denkt altijd oplossingsgericht en kan verbaal je mannetje staan.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over deze afstudeerrichting

Wat zal je leren?

De opleiding is opgebouwd rond vier pijlers: verzekeringen, bank- en beleggingsproducten, financieel management en budgettering en financieel en verzekeringsrecht.

Wat na je opleiding?

Na deze afstudeerrichting heb je voldoende technische bagage en commerciële flair om aan de slag te gaan als onder andere bank- of verzekeringsmakelaar.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het eerste jaar is voor elke student identiek. Pas aan het einde van het eerste academiejaar, maak je een keuze voor een van onze zeven afstudeerrichtingen.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan via een verkort traject nog een tweede afstudeerrichting kiezen of een extra diploma behalen. Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Starten in februari

Wil je je heroriënteren of een nieuwe opleiding starten in februari? Na het eerste gemeenschappelijke jaar kies je via een traject op maat voor een van de afstudeerrichtingen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Bedrijfsmanagement volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik vind het heel interessant om te weten hoe verzekeringen precies in elkaar zitten. Voor mijn eigen financiële situatie later, om derden te adviseren, of voor het geval dat ik mijn eigen zaak zou starten.
Launie Van Duysen
Derdejaarsstudente Financie- en Verzekeringswezen

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Bedrijfsmanagement
T 09 234 71 20
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden