Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Logopedie en Audiologie

Logopedie

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Als logopedist ben je multi-inzetbaar! Je begeleidt bv. baby’s met voedingsproblemen, kleuters met taal- en spraakstoornissen, tieners met leerproblemen, beroepssprekers met een stemstoornis of volwassenen met een neurologische problematiek. Vanaf het eerste jaar is er al tijd voorzien voor werkplekleren, zodat je tegen het einde van het derde jaar helemaal zelfstandig kan werken! Gaandeweg ontdek je welke doelgroep jou het beste ligt en waar je na de opleiding verder in kan specialiseren.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over afstudeerrichting Logopedie

Wat zal je leren?

Logopedie is helemaal jouw ding als je mensen van alle leeftijden wil helpen om zich beter verstaanbaar te maken. Taal en communicatie staan in dit vakgebied centraal.

Wat na je opleiding?

Je bacheloropleiding maakt van jou een startklare professional. Eén jaar na afstuderen is maar liefst 99% van de afgestudeerden aan het werk.  

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een bachelordiploma op zak of heb je studiebewijzen of verwante opleidingen behaald? Dan zijn vrijstellingen of een verkort programma mogelijk.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Starten in februari

In de afstudeerrichting Logopedie van de Bachelor Logopedie en Audiologie is het niet mogelijk om in een februaritraject te starten. Bij Audiologie is dit wel mogelijk.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Logopedie en Audiologie volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.
Bij de start van het jaar kies je meteen voor logopedie. Dat is uniek in Vlaanderen.
Student Logopedie

Studenten Logopedie ontwikkelen kinderboek voor taalgestoorde kinderen

De kogel is bijna door de kerk. Binnenkort vind je de bachelorproef van onze alumni Logopedie Louise Verstraete en Joke Verpoest op het rek in de boekhandel. Een jaar geleden studeerden zij af, nu ligt bij een uitgeverij een contract op tafel voor hun boek ‘Taalverhaal’.

Lees meer

Brochures

Academiejaar 2020-2021

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ontvang je opleidingsbrochure
Per post

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Logopedie en Audiologie
T 09 234 71 50
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden