Bachelor

Logopedie en Audiologie

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor Audiologie, Starten in februari mogelijk voor Audiologie, Campus Kantienberg
Ben je wetenschappelijk ingesteld, sociaal en hou je van taal? Dan is de Bachelor Logopedie en Audiologie wellicht een goede keuze voor jou. Uniek is dat je meteen je voorkeur mag uitspreken, want je kiest reeds van bij het begin of je voor een carrière als logopedist of audioloog wil gaan.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek beide afstudeerrichtingen

Over Bachelor Logopedie en Audiologie

Wat leer je in Logopedie en Audiologie?

Je kiest al van in het begin voor Logopedie of Audiologie. Het is uniek in Vlaanderen dat studenten die knoop al zo snel mogen doorhakken.

Hoe ziet de Bachelor Logopedie en Audiologie eruit?

In beide afstudeerrichtingen loop je in het tweede en derde jaar in totaal 600 uur stage. Dat kan niet alleen in België, maar ook in het buitenland.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Waarvoor kies je?

Al bij de start van het eerste jaar kies je welke kant je uit wil. De theorie die je krijgt is dan ook meteen afgestemd op de vaardigheden die je nodig hebt in je beroep.

Wat na je opleiding?

Als logopedist kan je terecht in het ruime werkveld van de gezondheidszorg. Eén jaar na afstuderen is maar liefst 99% van afgestudeerden aan het werk.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een bachelordiploma op zak of heb je studiebewijzen of verwante opleidingen behaald? Dan zijn vrijstellingen of een verkort programma mogelijk.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Starten in februari

Bij de afstudeerrichting Audiologie kan je in februari starten. Je volgt dan een traject van zeven semesters en je opleiding duurt dan 3,5 jaar.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Logopedie en Audiologie volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Logopedie en Audiologie is een geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd daarnaast beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Praktijk, stage en bachelorproef

In het vernieuwde curriculum focussen we van in het begin op praktijkervaring. In het eerste jaar maak je kennis met de verschillende beroepsmogelijkheden.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Over afstudeerrichting Audiologie

Als audioloog voorkom, detecteer en verhelp je alle vormen van gehoor- en evenwichtsstoornissen. Je werkt daarbij met heel diverse doelgroepen qua leeftijd.

Over afstudeerrichting Logopedie

De opleiding richt zich op de optimalisatie van communicatie. Als logopedist behandel je beperkingen in communicatie en help je mensen bij eten en drinken.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Mijn werk bestaat vooral uit de revalidatie van personen met slikproblemen en communicatiestoornissen als gevolg van een hersen- of zenuwletsel. Samen met het team geef ik mensen die iets ingrijpend hebben meegemaakt een betere levenskwaliteit. We krijgen daar veel dankbaarheid voor terug.
Griet S.
Logopedist en sliktherapeut & volgde aan Arteveldehogeschool ook het postgraduaat Dysfagie

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Logopedie en Audiologie
T 09 234 71 50
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden