Bachelor

Verpleegkunde

240 studiepunten, Afstandsonderwijs mogelijk, Verkort traject in afstandsonderwijs mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationale ervaringen

Jorn trok tijdens zijn studies naar Helsinki in het kader van zijn stage Verpleegkunde. Hij liep er stage op de spoed en in een rusthuis. Bekijk zijn getuigenis!

Bekijk meer internationale getuigenissen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Bachelor Verpleegkunde krijg je de kans om drie maanden les te volgen aan een partnerschool- of universiteit.

Stage

In deze opleiding heb je de mogelijkheid om in het derde of vierde jaar stage te lopen in het buitenland. Je kan zowel binnen als buiten Europa aan de slag. Guatemala, India, Rwanda, Kameroen, Oeganda, Suriname, … Welke bestemming je ook kiest, we omkaderen je met de grootste zorg. Heb je connecties met een bepaalde buitenlandse instelling? Dan kan je je kans wagen onder de noemer ‘Eigen project’. De opleiding moet je voorstel uiteraard wel goedkeuren. Heb je nog vragen? Contacteer dan de opdrachthouder internationalisering: geert.demesmaeker@arteveldehs.be.

De sfeer was geweldig en soms was het improviseren

Benoît Buyse en Elias Van Bruyssel, studenten Verpleegkunde

Voor onze laatste stage trokken we elf weken naar Guatemala, waar we in het Centro de Atención Permanente (CAP) in San Miguel aan de slag gingen. We keken er meteen op van de organisatie. Enfermeras profesionales studeren drie jaar en mogen daarna net als dokters consultaties houden, diagnoses stellen en medicatie voorschrijven. Zeer bizar voor ons! De enfermeras auxiliares studeren één jaar en doen wat wij in België doen: parameters opnemen, bloed afnemen, infusen plaatsen ... Later kwamen we te weten dat jongeren de middelbare school verlaten als ze zestien zijn en twee jaar een voorbereidende opleiding volgen voor ze aan de universitaire studie van enfermera profesional beginnen.

In het CAP draaiden we vaak shifts van 24 uur. De sfeer was geweldig, en soms was het improviseren toen bijvoorbeeld de elektriciteit wegviel. Op een dag reed Elias mee in een ambulance met een hoogzwangere vrouw en plots zag hij twee minibeentjes in haar schoot. Een ongelooflijke ervaring, en uiteindelijk kwam het meisje veilig ter wereld. We gaven ook een presentatie over veilige seks en gezinsplanning. In onze vrije tijd beklommen we een vulkaan, zwommen we in een meer en maakten we een uitstap naar Mexico en Honduras. Gracias por todo y que les vaya bien!