Bachelor

Vroedkunde

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Ben je geïnteresseerd in nieuw leven en het hele proces voor en na de geboorte? Wil je leren hoe je prille ouders het best kan ondersteunen? Ben je daarnaast ook nog verantwoordelijk, sociaal en zelfstandig? Ontdek onze Bachelor Vroedkunde, in 2014 nog verkozen tot de beste van Vlaanderen.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek de Bachelor Vroedkunde

Wat zal je leren?

Je verdiept je zowel in de verloskunde als in neonatologie, infertiliteit en gynaecologie. En je leert omgaan met de toekomstige ouders, ook in moeilijke situaties.

Waarvoor kies je?

Vroedvrouw is een medisch beroep. Je hebt dus de medische bevoegdheid om een perfect normaal verlopende zwangerschap, arbeid en bevalling te begeleiden.

Vragen? stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In totaal loop je 40 weken stage: 20 weken op de verlosafdeling, 8 weken op de kraamafdeling en drie keer vier weken in het keuzepakket.

Wat na je opleiding?

Je kan aan de slag in een ziekenhuis, maar vindt ook werk als zelfstandige bij jonge gezinnen thuis: voor, tijdens en na de bevalling.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Vrijstellingen

Je kan de opleiding Vroedkunde ook starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties nadat je een formeel leertraject hebt doorlopen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Vroedkunde is een erkende en geaccrediteerde opleiding en werd beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Vroedkunde volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik werk bij ‘Zwanger in Brussel’. Dat doe ik supergraag. Patiënten komen de hele zwangerschap bij ons op consultatie, we begeleiden de arbeid en bevalling thuis en in het ziekenhuis. En na de bevalling gaan we op huisbezoek. We hebben dus van begin tot einde opvolging en contact met de mama. Dat vind ik veel leuker dan alleen bij de bevalling aanwezig te zijn.
Noa Mottard
Oud-student Vroedkunde en werkt bij ‘Zwanger in Brussel’

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Vroedkunde
T 09 234 71 40
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden