Bachelor

Vroedkunde

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Ben je geïnteresseerd in nieuw leven en het hele proces voor en na de geboorte? Wil je leren hoe je prille ouders het best kan ondersteunen? Ben je daarnaast ook nog verantwoordelijk, sociaal en zelfstandig? Ontdek onze Bachelor Vroedkunde, in 2014 nog verkozen tot de beste van Vlaanderen.

Ontdek de Bachelor Vroedkunde

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Vrijstellingen

Je kan de opleiding Vroedkunde ook starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties nadat je een formeel leertraject hebt doorlopen.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In totaal loop je 24 weken stage: acht weken op de verlosafdeling, vier weken op de kraamafdeling en drie keer vier weken in het keuzepakket.

Waarvoor kies je?

Vroedvrouw is een medisch beroep. Je hebt dus de medische bevoegdheid om een perfect normaal verlopende zwangerschap, arbeid en bevalling te begeleiden.

Wat na je opleiding?

Je kan aan de slag in een ziekenhuis, maar vindt ook werk als zelfstandige bij jonge gezinnen thuis: voor, tijdens en na de bevalling.

Wat zal je leren?

Je verdiept je zowel in de verloskunde als in neonatologie, infertiliteit en gynaecologie. En je leert omgaan met de toekomstige ouders, ook in moeilijke situaties.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Vroedkunde is een erkende en geaccrediteerde opleiding en werd beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Schrijf in voor infodag 7 maart

Profiteer van de volgende infodag op campus Kantienberg. Je kan er de sfeer opsnuiven en al jouw vragen stellen. 

Details en inschrijven

Ik werk bij ‘Zwanger in Brussel’. Dat doe ik supergraag. Patiënten komen de hele zwangerschap bij ons op consultatie, we begeleiden de arbeid en bevalling thuis en in het ziekenhuis. En na de bevalling gaan we op huisbezoek. We hebben dus van begin tot einde opvolging en contact met de mama. Dat vind ik veel leuker dan alleen bij de bevalling aanwezig te zijn.
Noa Mottard
Oud-student Vroedkunde en werkt bij ‘Zwanger in Brussel’

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Vroedkunde
T 09 234 71 40
Contacteer via e-mail