Inhoud

Artistiek coördinator Kaat Heirbrant (Stad Gent) komt praten over de vele uitdagingen van het Lichtfestival; eventmanager Stef Wouters (Sportizon/Golazo) legt uit hoe sportevenementen zich perfect lenen voor merken om de juiste band op te bouwen met de consument door het bieden van de juiste ervaring. David Mahieu (Tracktor) en Timo Lejeune (Levi Party Rental) komen vertellen over hun innovatieve concepten in eventcatering en eventdesign.

Programma

 • 18u: onthaal
 • 18u45: verwelkoming en introductie
 • 19u – 19u45: inspiratiesessies
  • Sessie 1: “De uitdagingen van het Lichtfestival: een blik achter de schermen”
   (Kaat Heirbrant, Stad Gent)
  • Sessie 2: “Innovatie in eventcatering”
   (David Mahieu, Tracktor)
 • 19u45 – 20u30: drankje en hapje
 • 20u30 – 21u15: inspiratiesessies
  • Sessie 3: Merkactivatie op sport events: hoe pak je dat nu best aan? 
   (Stef Wouters, Sportizon/Golazo)
  • Sessie 4: Trends in eventdesign
   (Timo Lejeune, Levi Party Rental)
 • 21u15 – 22u30: receptie – mogelijkheid tot gezellig napraten

Doelgroep

Event professionals, alumni en huidige studenten Event- en Projectmanagement

Gastsprekers

Kaat Heirbrant

Kaat Heirbrant, Stad Gent

"De uitdagingen van het Lichtfestival: een blik achter de schermen"

Het lichtfestival in Gent begon als een evenement om het Gentse lichtplan in de kijker te zetten, verborgen parels van Gent te ontdekken en licht te brengen tijdens de donkerste dagen van het jaar. Mede dankzij Kaat Heirbrant, artistiek coördinator bij het Lichtfestival, is het evenement uitgegroeid tot een 5-daags evenement met meer dan 800.000 bezoekers wat zorgt voor een aantal boeiende uitdagingen.

Stef Wouters

Stef Wouters, Sportizon/Golazo

"Merkactivatie op sport events: hoe pak je dat nu het best aan?" 

Een evenement is de dag vandaag zoveel meer dan enkel een podium opbouwen en vullen met artiesten. Ook de sportwereld blijft verder evolueren. Sports marketing en events zijn dan ook een steeds belangrijker deel van ons dagelijks leven gaan uitmaken. Stef Wouters, Event manager bij Sportizon, komt graag toelichten hoe dit juist aangepakt wordt.

David Mahieu

David Mahieu, Tracktor

"Innovatie in eventcatering"

De eventcatering beleeft een ongekend aantal trends. Het is de plaats bij uitstek om te experimenteren met nieuwe concepten. Trends druppelen niet met mondjesmaat door, maar worden hier gezet. De grote lijn lijkt toch wel het verbinden of 'connecten' met je eten en drinken. David Mahieu, partner bij Tracktor geeft inzicht in de belangrijkste catering trends voor 2018.  

Timo Lejeune, Levi Party Rental

"Trends in eventdesign" 

Dat steeds meer organisaties het belang van design onderstrepen, zegt veel over de ontwikkeling van de eventsector. Eventdesign is uitgegroeid tot een belangrijke economische en culturele kracht. Maak kennis met Timo Lejeune, manager bij Levi Party Rental en ontdek de kracht van eventdesign