Graduaat

Orthopedagogische begeleiding

Voorheen: Orthopedagogie, 120 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Tinelstraat
Is het jouw droom om opvoeder of begeleider te worden? Kan je met andere woorden niet wachten om mensen met een beperking, dementie of gedragsproblemen te ondersteunen? Of spreekt het je meer aan om mensen in armoede, in de pleegzorg of niet-begeleide minderjarigen bij te staan? Na het Graduaat Orthopedagogische begeleiding help je mensen hun kwaliteit van wonen, werken en vrije tijd te verbeteren.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek je opleidingsprogramma

Hier vind je het volledige studieprogramma voor het Graduaat Orthopedagogische begeleiding terug met info over elk vak van deze opleiding.

Wat na de opleiding?

Je graduaatsdiploma op zak? Dan kan je heel verschillende richtingen uit. Je bent perfect voorbereid op een job als opvoeder-begeleider in alle sectoren van de welzijnszorg.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het standaardtraject voor het Graduaat Orthopedagogische begeleiding duurt drie jaar en omvat 1440 uur praktijk. De praktijk vertegenwoordigt ongeveer de helft van de studiepunten.

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties.

Praktische info en waar heb je les?

Om met een graduaatsopleiding te kunnen starten, moet je beschikken over een van deze studiebewijzen of moet je slagen in een toelatingsproef. Lessen gaan door op de campus Tinelstraat

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Traject op maat en vrijstellingen

Heb je al een diploma hoger onderwijs of heb je verworven credits uit een verwant studiegebied? Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen.

Starten in februari

Starten in februari met de opleiding

Begeleiding op maat

Aan Arteveldehogeschool ligt de nadruk op een persoonlijke begeleiding. Onze docenten volgen je persoonlijk op, dus je haalt echt het beste uit jezelf.

Oud-studenten vertellen

"De opleiding was veel breder dan ik verwacht had. De groep studenten was zeer divers: mensen recht uit het secundair onderwijs, mensen die zich kwamen omscholen, ..."

Kwaliteitsvol onderwijs

Het Graduaat Orthopedagogische begeleiding kreeg een overgangsaccreditatie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Een belangrijke troef van de opleiding is de ervaring die je opbouwt. Tijdens de opleiding sta je echt in het werkveld en kan je praktijk en theorie meteen aan elkaar toetsen: dat is voor mij de beste leerschool. Ik ben nog altijd blij met mijn opleiding: die opende veel deuren, zowel professioneel als voor mezelf als persoon.
Emma Deriemaker
Oud-student Graduaat Orthopedagogische begeleiding

Vragen over deze opleiding?

Graduaat Orthopedagogische begeleiding
T 09 218 89 39 en GSM 0477 44 05 70
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden