Graduaat

Sociaal-Cultureel Werk

120 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Tinelstraat
Ben jij sterk maatschappelijk geëngageerd en voel je je geroepen om je in te zetten voor anderen? In het Graduaat Sociaal-Cultureel Werk maak je kennis met maatschappelijke evoluties en ontdek je hoe die het sociaal-cultureel werk beïnvloeden. Je leert meer over de verschillende doelgroepen en komt in contact met relevante organisaties.

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Opleidingsprogramma

Hier vind je het volledige studieprogramma voor het Graduaat Sociaal-Cultureel Werk (academiejaar 2020 - 2021) met info over elk van de opleiding.

Wat na je opleiding?

Ben je benieuwd naar jouw toekomstmogelijkheden? Met het Graduaat Sociaal-Cultureel Werk op zak kan je heel wat verschillende richtingen uit.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Doorheen de opleiding oefen je zes beroepsrollen in: teamspeler, doelgroepwerker, beleidswerker, projectmatig werker, coach en samenwerker.

Praktisch

Om met een graduaatsopleiding te kunnen starten, moet je beschikken over een van deze studiebewijzen of moet je slagen in een toelatingsproef.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Getuigenissen oud-studenten

"Vanuit een resultaatgerichte, rationele aanpak evolueerde ik naar een mensgerichte aanpak waarbij een open houding en authenticiteit centraal staan."

Begeleiding op maat

Tijdens het werkplekleren kan je rekenen op een praktijkdocent van je opleiding en een mentor van je werkplek. Zij evolueren je vooruitgang en helpen je bij vragen.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan het Graduaat Sociaal-Cultureel Werk ook starten bij het begin van de tweede jaarhelft in februari. Ook dan duurt de opleiding zes semesters.

Hulp bij het vinden van een praktijkplaats

De eerste praktijkles vindt plaats in de eerste week van het academiejaar. Kunnen we helpen bij de zoektocht?

Kwaliteitsvol onderwijs

Het Graduaat Sociaal-Cultureel Werk is een erkende opleiding.
Dankzij mijn kennis en ervaring als stagiair, werd ik aangenomen op mijn werkplek.
Gamze Yasar
Ex-student van dit graduaat en ondertussen jeugdwerker bij vzw Jong

Vragen over deze opleiding?

Graduaat Sociaal-Cultureel Werk
T 0477 44 05 70
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden