Graduaat

Tolk Vlaamse Gebarentaal

Uitdovende opleiding, Geen inschrijvingen meer mogelijk voor 2021-2022, Campus Tinelstraat
In deze opleiding worden huidige studenten opgeleid tot Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal (niveau 5). Zij leren er de Vlaamse Gebarentaal van onder andere dove docenten. Ook leren ze meer over dovengemeenschap en -cultuur.

Opgelet: uitdovende opleiding
Na een beslissing van de Vlaamse Overheid valt de opleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal vanaf academiejaar 2021-2022 onder niveau 7 van het hoger onderwijs (academische masteropleidingen). Dat betekent dat Arteveldehogeschool de graduaatsopleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal vanaf september 2021 enkel nog uitdovend aanbiedt en hiervoor geen nieuwe studenten meer bij Arteveldehogeschool kunnen starten. Huidige studenten kunnen hun programma wel nog verderzetten.

Opleidingsprogramma

Hier vind je het volledige studieprogramma voor het Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal met info over elk vak van de opleiding.

Wat na de opleiding?

Ben je benieuwd naar jouw toekomstmogelijkheden? Met het Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal kan je heel wat verschillende richtingen uit.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties.

Hoe ziet je opleiding eruit?

De focus in het eerste jaar ligt onder andere op de kennismaking met de Vlaamse gebarentaal en de kennis en cultuur van de dovengemeenschap.

Praktische info

Om met een graduaatsopleiding te kunnen starten, moet je beschikken over een van deze studiebewijzen of moet je slagen in een toelatingsproef.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Getuigenissen oud-studenten

"Ik heb in het eerste jaar bewust gekozen om me alleen te focussen op de opleiding. Zo kon ik veel tijd investeren om me de Vlaamse Gebarentaal eigen te maken."

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je een duwtje in de rug nodig? Ben je op zoek naar de beste studiemethode? Wil je studeren met werk of gezin combineren? Kies voor een traject op maat.

Persoonlijke begeleiding

Aan Arteveldehogeschool ligt de nadruk op een persoonlijke begeleiding. Onze docenten volgen je persoonlijk op, dus je haalt echt het beste uit jezelf.

Kwaliteitsvol onderwijs

Het Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal kreeg een overgangsaccreditatie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2020-2021

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik heb mijn buikgevoel gevolgd en vond een job die ik elke dag met passie beoefen. Wat ik zo prachtig vind, is dat ik nu in twee werelden thuishoor. De dovengemeenschap sloot me echt in de armen en nu voel ik me thuis in zowel de ‘horende’ als de ‘dove’ wereld.
Leen Wellekens
Oud-student Tolk Vlaamse Gebarentaal en voltijds tolk

Vragen over deze opleiding?

Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal
T 0477 44 05 70
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden