Graduaat

Tolk Vlaamse Gebarentaal

120 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Campus Tinelstraat
Heb jij een passie voor taal? Wil je de schakel zijn tussen dove en horende mensen, zodat ze zonder barrières met elkaar kunnen communiceren? Schrijf je dan in voor ons vierjarig Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal. Je leert de Vlaamse Gebarentaal van onder andere dove docenten en leert meer over de dovengemeenschap en -cultuur.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Opleidingsprogramma

Hier vind je het volledige studieprogramma voor het Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal (academiejaar 2019 - 2020) met info over elk vak van de opleiding.

Wat na de opleiding?

Ben je benieuwd naar jouw toekomstmogelijkheden? Met het Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal kan je heel wat verschillende richtingen uit.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties.

Hoe ziet je opleiding eruit?

De focus in het eerste jaar ligt onder andere op de kennismaking met de Vlaamse gebarentaal en de kennis en cultuur van de dovengemeenschap.

Praktische info

Om met een graduaatsopleiding te kunnen starten, moet je beschikken over een van deze studiebewijzen of moet je slagen in een toelatingsproef.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Getuigenissen oud-studenten

"Ik heb in het eerste jaar bewust gekozen om me alleen te focussen op de opleiding. Zo kon ik veel tijd investeren om me de Vlaamse Gebarentaal eigen te maken."

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je een duwtje in de rug nodig? Ben je op zoek naar de beste studiemethode? Wil je studeren met werk of gezin combineren? Kies voor een traject op maat.

Persoonlijke begeleiding

Aan Arteveldehogeschool ligt de nadruk op een persoonlijke begeleiding. Onze docenten volgen je persoonlijk op, dus je haalt echt het beste uit jezelf.

Kwaliteitsvol onderwijs

Het Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal kreeg een overgangsaccreditatie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Brochures

Academiejaar 2020-2021

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Gebarentaal spreek je met je handen en je lichaam. Luisteren doe je met je ogen.
Doof Vlaanderen

Vragen over deze opleiding?

Graduaat Tolk Vlaamse Gebarentaal
T 0477 44 05 70
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden