Programma

In 5 modules brengen we je de ins & outs van de digitale (r)evolutie. Deze kennis en inzichten pas je toe op je eigen praktijkproject. Je schrijft een digitaal business plan, voor een project van je eigen werkgever of je werkt zelf een digitaal businessidee uit.

 • Module 1: De digitale wereld
  Deze module geeft je een helikopterview over de recente digitale (r)evolutie. Dat de traditionele manier van zaken doen voorbij is, is duidelijk. Maar wat heeft dit voor gevolgen voor bedrijven en hun business? Ook consumenten hebben dankzij digitale technologieën de wereld aan hun vingertoppen. Hoe heeft dit  de consument en zijn online customer journey veranderd? We bespreken de opkomst van E-commerce en de nieuwste technologieën (VR, AR, AI,…) en zoeken naar een antwoord op deze en tal van andere vragen. 
   
 • Module 2: Digitale strategieën
  Geen digitaal plan zonder de juiste digitale strategie. Digitale transformatie betekent immers soms het roer omgooien en de bestaande bedrijfsstrategie herschrijven. Vanuit het Business Model Canvas bekijken we de impact van de digitalisering op alle aspecten van het businessplan en bedrijfsprocessen, om daarna met een nieuwe kijk de juiste keuzes richting een futureproof zakenmodel te kunnen maken.
   
 • Module 3: Building blocks
  Bij digitale transformatie komt heel wat technologie kijken. Je wordt geen IT-specialist, maar we leren je wel om hun taal te spreken. Van UX design tot CMS, CRM, payment en GDPR, de belangrijkste ‘building blocks’ van online business passeren de revue. Bovendien leiden we je in in de wereld van online marketing en big data, een bronnen onmisbare kennis in de wereld van E-commerce.
   
 • Module 4: Meten is weten
  Hoe je het ook draait of keert, het succes van je digitaal plan hangt mede af van de cijfers die je kan voorleggen. Daarom is het essentieel om meetbare doelstellingen en (E-)KPI’s te formuleren en deze met de juiste data te ondersteunen. Op die manier onderbouw je je digitale business case en krijg je de volle steun van het management.
   
 • Module 5: Project- en change management
  Een digitaal businessplan is niet enkel mooi op papier. Het moet ook goed uitgevoerd worden en gedragen worden door de hele onderneming. Aan de hand van courante project management technieken en de principes van change management leer je dit proces in goede banen te leiden. Een gezonde dosis leadership helpt je bij de uitvoering hiervan.

Een gedetailleerde planning is beschikbaar op verzoek.