Postgraduaat

Digital Business Transformation

Programma

Het postgraduaat Digital Business Transformation bestaat uit 5 modules waarbij we je de ins & outs van de digitale (r)evolutie bijbrengen. Deze kennis en inzichten pas je toe op je eigen praktijkproject. Je schrijft een digitaal business plan, voor een project van je eigen werkgever of je werkt zelf een digitaal businessidee uit.
Interesse in één of meerdere modules? Je hoeft niet het volledige postgraduaat te volgen, maar kan ook kiezen om voor één of meerdere modules in te schrijven. Meer info bij Praktisch.

 • Module 1: De digitale wereld
  Deze module geeft je een helikopterview over de recente digitale (r)evolutie. Dat de traditionele manier van zaken doen voorbij is, is duidelijk. Maar wat heeft dit voor gevolgen voor bedrijven en hun business? Ook consumenten hebben dankzij digitale technologieën de wereld aan hun vingertoppen. Hoe heeft dit  de consument en zijn online customer journey veranderd? We bespreken de opkomst van E-commerce en de nieuwste technologieën (VR, AR, AI,…) en zoeken naar een antwoord op deze en tal van andere vragen. 
   
 • Module 2: Digitale strategieën
  Geen digitaal plan zonder de juiste digitale strategie. Digitale transformatie betekent immers soms het roer omgooien en de bestaande bedrijfsstrategie herschrijven. Vanuit het Business Model Canvas bekijken we de impact van de digitalisering op alle aspecten van het businessplan en bedrijfsprocessen, om daarna met een nieuwe kijk de juiste keuzes richting een futureproof zakenmodel te kunnen maken.
   
 • Module 3: Building blocks
  Bij digitale transformatie komt heel wat technologie kijken. Je wordt geen IT-specialist, maar we leren je wel om hun taal te spreken. Van UX design tot CMS, CRM, payment en GDPR, de belangrijkste ‘building blocks’ van online business passeren de revue. Bovendien leiden we je in in de wereld van online marketing en big data, een bronnen onmisbare kennis in de wereld van E-commerce.
   
 • Module 4: Meten is weten
  Hoe je het ook draait of keert, het succes van je digitaal plan hangt mede af van de cijfers die je kan voorleggen. Daarom is het essentieel om meetbare doelstellingen en (E-)KPI’s te formuleren en deze met de juiste data te ondersteunen. Op die manier onderbouw je je digitale business case en krijg je de volle steun van het management.
   
 • Module 5: Project- en changemanagement
  Een digitaal businessplan is niet enkel mooi op papier. Het moet ook goed uitgevoerd worden en gedragen worden door de hele onderneming. Aan de hand van courante project management technieken en de principes van change management leer je dit proces in goede banen te leiden. Een gezonde dosis leadership helpt je bij de uitvoering hiervan.

Een gedetailleerde planning is beschikbaar op verzoek.

Interesse om in te schrijven voor het postgraduaat Digital Business Transformation? Dat dan via deze link !

Wil je meer info over elk vak van deze opleiding?

Raadpleeg de studiegids (ECTS-fiches)

In de studiegids kies je eerst de opleiding en het traject waarover je meer wil weten.
Klik 'Zoeken' en je kan snel naar de inhoud en leerdoelen van elk vak.
 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden