Postgraduaat

Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

De eerste lijn is een zorglandschap in volle evolutie. Ook huisartsen zijn zoekende naar ondersteuning. Een verpleegkundige kan een essentiële en complementaire rol opnemen binnen een huisartsenpraktijk of een wijkgezondheidscentrum. Daarom focust dit postgraduaat op preventie, kwalitatieve begeleiding, educatie en coaching van patiënten met één of meerdere chronische aandoeningen in een multidisciplinaire context. Je leert hoe je je expertise als verpleegkundige kan inzetten ten voordele van de kwaliteit van zorg en geïntegreerde zorg en dit in nauwe samenwerking met de huisarts(en) en/of andere professionals of organisaties in de eerste lijn.

Inhoud

Waarom deze opleiding?

Dit postgraduaat bereidt je voor op het werken in de context van een huisartsenpraktijk of wijkgezondheidscentrum.

Iets voor jou?

Deze opleiding richt zich tot bachelor of master verpleegkundigen of vroedkundigen.

Programma

De focus ligt op preventie, educatie en coaching van patiënten met een of meerdere chronische aandoeningen en dit vanuit een holistische blik.

Praktisch

Dit postgraduaat duurt 1 academiejaar. Je kan de opleiding ook spreiden over meerdere academiejaren of losse modules volgen als aparte bijscholing. De volgende editie gaat van start op in de loop van de maand september 2021.

Docenten

Alle docenten zijn mensen uit de praktijk met specifieke expertise. Een groot deel van de docenten zijn huisartsen of verpleegkundigen die in een huisartsenpraktijk werken.

Inschrijven

Je overweegt om je in te schrijven voor het postgraduaat Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk? Op deze pagina lees je hoe je volledig online kan inschrijven, je hoeft dus niet langs te komen.
Door deze opleiding te volgen, weet je concreet hoe je patiënten in een huisartsenpraktijk (maar eigenlijk ook daarbuiten) kan begeleiden op vlak van preventie en leefstijl, maar ook bij chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatandoeningen, COPD, … en dit zowel op fysiek als op mentaal vlak. Boeiend! Het geeft je concrete tools en handvaten om aan de slag te gaan en dat kan je dan uitproberen tijdens de stage. Ik heb door de opleiding een bredere kijk gekregen op de eerstelijnszorg die heel divers is en de komende jaren een boeiende evolutie zal doormaken, kortom de context voor een boeiende en uitdagende job!
Ann Blondia
Studente Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden