Campus

Watersportbaan

Voor onze LO-leerkrachten in spe en de studenten Bewegingsrecreatie beschikt Arteveldehogeschool over een eigen multifunctionele sportzaal. In de aangrenzende oefenzaal, dansruimte, judozaal of fitnessruimte kan je je dagelijks uitleven. Of train je klimvaardigheden op onze uitgeruste klimmuur. Je vindt er ook heel wat leslokalen, kleedkamers, douches en andere voorzieningen. Kortom een topomgeving voor onze sportiefste studenten!

De gloednieuwe campus Watersportbaan is in gebruik sinds begin 2019. De campus werd gebouwd volgens de principes om het energiezuinige BEN-label te verkrijgen.

Uitbreiding mondmaskerplicht in studentenbuurt

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en dus blijft waakzaamheid geboden. De komende weken verwacht Gent zo'n 80.000 studenten, daarom breidt vanaf maandag 7 september de mondmaskerplicht uit de naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen. Tegelijk doet de stad Gent een warme oproep om ook op drukke plaatsen buiten de zone een mondmasker te dragen. Zo blijven we onszelf en anderen beschermen tegen het virus.

Adres 

Watersportlaan 4
9000 Gent

Contact

09 234 79 94 (algemeen beheer)
09 234 92 40 (sportdienst)

Bereikbaarheid

Te voet of met de fiets

 • Vanaf het Sint-Pietersstation wandel je een kleine vijfentwintig minuten naar campus Watersportbaan. Neem de Koning Boudewijnstraat en stap door tot aan de Leie. Sla aan de overkant van het water rechtsaf en vervolg de Verenigde Natieslaan tot aan de campus.
 • Een fietstocht naar de campus duurt ongeveer tien minuten. Er is een overdekte fietsstalling voorzien. 

Met het openbaar vervoer

 • Vanaf het Sint-Pietersstation: neem bus 9, 14 of 15 naar halte 'Beneluxplein', of tram 2 of 4 naar halte 'Bernard Spaelaan'
 • Vanaf het Dampoortstation: neem bus 38 of 39 naar halte 'Beneluxplein'  

Met de auto

Er is geen parking voorzien aan de campus, wie met de wagen komt kan parkeren aan de Watersportbaan.

In de omgeving

Campus Watersportbaan ligt in het sportieve hart van Gent. Naast de sporthal van de UGent (GUSB), maar ook vlak bij de Gentse Topsporthal, het Huis van de Sport, Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, Sport Vlaanderen ...

Voorzieningen

 • Grote multifunctionele sportzaal
 • Oefenruimte met klimmuur
 • Fitnessruimte
 • Danszaal
 • Judozaal
 • 5 leslokalen van diverse grootte
 • Werkplekken voor studenten
 • Overdekte fietsenstalling

Opleidingen op deze campus 

Alle opleidingen van Arteveldehogeschool, meest gebruikt door de opleiding Educatieve bachelor secundair onderwijs (Lichamelijke opvoeding / Bewegingsrecreatie). 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden