“Waarom geestelijke gezondheidszorg? Variatie, verantwoordelijkheid en persoonlijke groei.”

Gezondheid en Zorg
Verpleegkunde

Een stage in de geestelijke gezondheidszorg was een echte eyeopener voor Setara Mohammad. Haar beeld over dit domein in de gezondheidszorg veranderde helemaal. Sterker nog, ze werkt momenteel in Psychiatrisch Centrum dr. Guislain. Ze combineert deze job met haar studies ‘Master of Science in het management en het beleid van de gezondheidszorg’. We vroegen Setara waarom ze voor geestelijke gezondheidszorg koos. 

Setara Mohammad

Laten we beginnen met waarom je voor Arteveldehogeschool koos? 

“Ik heb uitstelgedrag en dan is het modulair systeem een handig hulpmiddel. Dit systeem verdeelt je leerstof in hapklare stukken. Na elke module heb je examens. Zo voorkom je dat je grote pakken moet verwerken. Daartegenover staat dat je wel continu met je studies bezig bent. Ook de begeleiding is sterk uitgebouwd. Daarnaast heeft Arteveldehogeschool een goede naam in de gezondheidssector. Tenslotte speelde het feit dat ik in Gent woonde ook mee.” 

Hoe heb je die begeleiding ervaren? 

“We konden altijd terecht met onze vragen bij docenten of stuvers (studentenvertegenwoordigers). Het was vanaf het begin duidelijk bij wie we voor welke problemen terechtkonden. Ik werd later ook zelf stuver. Ook toen werden we goed begeleid door de opleiding.” 

Waarom wilde je stuver zijn? 

“Ik help anderen met plezier en neem graag verantwoordelijkheid. Ik wil ook mijn steentje bijdragen aan verbeteringen in het beleid. Zo kon ik als stuver mijn talenten verder ontwikkelen.” 

Wat is je bijgebleven uit je opleiding? 

“Vooral de persoonlijke begeleiding, als student en als stuver. Docenten zijn bijna altijd bereikbaar en doen hun best om te helpen. Arteveldehogeschool luistert echt naar studenten en doet iets met deze feedback. Ze willen met de stem van de student hun onderwijs verbeteren.” 

Hoe keek je naar de toekomst in je laatste jaar?  

“Ik wist dat ik onmiddellijk aan de slag kon in het werkveld. De vraag was: wat ik graag wilde doen? Werken of verder studeren? Uiteindelijk werd het een combinatie van beide. Door mijn stage ‘coaching en leiderschap’ ontdekte ik mijn interesse in beleid. Daarom koos ik voor de studies ‘Master of Science in het management en het beleid van de gezondheidszorg’. Door de combinatie blijf ik ook connectie houden met het werkveld.”