Onderzoek

Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek met concrete toepassingen

Ons onderzoek kent een sterke verbinding met het onderwijs, het werkveld en de wetenschap.

Hierdoor houden de onderzoeksresultaten de curricula van de opleidingen up-to-date, zorgen ze voor innovatie en professionalisering van het werkveld en resulteren ze in maatschappelijke dienstverlening.

Arteveldehogeschool bundelt onderzoekactiviteiten in vijf onderzoeks- en ontwikkelingscentra (OOC's).

Naar overzicht onderzoeksprojecten

Onderzoekactiviteiten in 5 centra

Onderwijs

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Onderwijs focust op krachtig leren voor iedereen, ontwikkeling van onderwijsprofessionals in wend- en weerbare systemen en de relatie tussen educatie en samenleving.

Business & management

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Business & management zet in op duurzaam HR-beleid, ondernemerschap en procesmanagement.

Gezondheid & zorg

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Gezondheid & zorg doet onderzoek naar zorggerelateerde preventie, zet in op de herinrichting van zorgprocessen, empowerment van de patiënt, digitale innovatie en eHealth.

Mens & samenleving

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Mens & samenleving gaat voluit voor participatief onderzoek over de maatschappelijke uitdagingen en zet in op de innovatie van de social profit sector.

Communicatie, media & design

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Communicatie, media & design legt de focus op onderzoek naar nieuwe communicatieformats, sociaal verantwoorde communicatie en de digitale maatschappij.

Meer weten?

Vragen over onderzoek?

Elke Decrock
Diensthoofd Dienst Onderzoek en Ontwikkeling
09 234 91 68

Blijf op de hoogte

Meer weten over onze recente onderzoeksresultaten? Volg ons op Facebook of Twitter. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden