Bachelor

Mondzorg

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Wil je graag aan de slag in een tandartspraktijk, ziekenhuis of een andere zorginstelling? Als Bachelor Mondzorg mag je handelingen uitvoeren in de mond van de patiënt, in tegenstelling tot een tandartsassistent.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek de Bachelor Mondzorg

Voor je start: verplicht online instroomgesprek

Om er helemaal zeker van te zijn dat mondzorg echt iets voor jou is, hebben we alvorens je komt inschrijven graag een verplicht en persoonlijk online gesprek met jou.

Werken en studeren

Wil je graag de opleiding combineren met je deeltijdse job? Dat kan!

Bijzondere statuten

Wil je werken en studeren combineren? Heb je een functiebeperking? Doe je aan topsport?
Ga dan voor een bijzonder statuut en de nodige onderwijs- en examenfaciliteiten!

Vrijstellingen

Op zoek naar het document om jouw vrijstellingen voor de opleiding Mondzorg aan te vragen - of wat meer uitleg over de procedure?

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Bekijk het opleidingsprogramma van de bachelor Mondzorg: welke vakken krijg je en waarop focust deze opleiding aan Arteveldehogeschool?

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Wat zal je leren?

Wil je graag aan de slag in een tandartspraktijk of een andere zorginstelling? Als Bachelor Mondzorg mag je handelingen uitvoeren in de mond van de patiënt.

Waarvoor kies je?

Onze lesgevers staan zijn mee met de recentste ontwikkelingen in hun vakgebied. Vanuit hun praktijkkennis begeleiden je ze stap voor stap naar het werkveld.

Wat na je opleiding?

Maar liefst 69% van de ondervraagde tandartsen geeft aan dat de nood aan een Bachelor Mondzorg eerder groot of zeer groot is.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Mondzorg is een geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De volgende review vindt plaats in het AJ '21-'22.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Mondzorg volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Ontdek onze digitale open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod waarbij je per vak de keuze krijgt uit drie soorten filmpjes.

Schrijf je hier in voor de open lessen van deze opleiding.

Brochures

Academiejaar 2020-2021

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
De tandarts met wie ik samenwerk vindt preventie heel belangrijk, maar komt er gewoonweg niet aan toe. Er zijn altijd wel andere urgenties. Ze is blij dat er nu iemand is die wel tijd en aandacht kan maken voor een goede controle en preventie.
Celeste Jacobs
Oud-student Mondzorg en halftijds docent aan Arteveldehogeschool & werkt in een tandartspraktijk

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Mondzorg
T 09 234 71 40
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden