Iets voor jou?

Overweeg je Mondzorg te studeren, maar twijfel je of het echt iets voor jou is? Onderstaande checklist helpt je op weg.

Moet ik sterk zijn in wetenschappen?

Specifieke voorkennis is niet nodig, maar een stevige wetenschappelijke basis is wel aangewezen. Wat je in het secundair tijdens de lessen biologie, chemie en fysica hebt geleerd, komt je zeker van pas.

Moet ik sterk zijn in talen?

Toch wel, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten. Communicatie is immers erg belangrijk, zowel met je patiënten als met tandartsen en andere zorgverstrekkers.

Je houdt rekening met (culturele) gevoeligheden en kan je goed uitdrukken in het Nederlands.

Moet ik handig zijn?

We leren je de kneepjes van het vak, maar weet dat we veel belang hechten aan praktijk en evidence-based handelen. Omdat je een medisch beroep uitoefent, is een juiste ingesteldheid erg belangrijk.

Om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen in je vakgebied (en dat zijn er nogal wat), hou je best ook de vakliteratuur in de gaten. Wie dat doet, heeft sowieso een streepje voor.

De actieve student

Onze studenten zijn actief betrokken in de opleiding via studentenparticipatie, maar ook bij de verdere ontwikkeling van het beroepsprofiel. Wij houden van gedreven studenten. Op de dag van de mondgezondheid namen zij contact met schepenen om hun beroep te promoten, met een project binnen Stad Gent dit jaar als gevolg.