Bachelor

Podologie

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Als je graag podoloog wil worden, dan is de Bachelor Podologie uiteraard de beste keuze. Dat je aan de slag gaat met voeten is een evidentie, maar daarnaast maak je ook orthesen, voer je 3D-voetscans uit en ontdek je de CADCAM-technologie. Bovendien heb je een preventieve rol en mag je assisteren bij voetchirurgie. Ook sociaal zijn is belangrijk, je komt namelijk in contact met een verscheidenheid aan cliënten en andere zorgverleners.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over de Bachelor Podologie

Wat zal je leren?

Ben je geïnteresseerd in de podologische behandeling van huid- en nagelaandoeningen? In de praktijk moet je van beide markten thuis zijn.

Wat na je opleiding?

Podologen zijn breed inzetbaar en kunnen heel wat verschillende functies uitoefenen. Een jaar na afstuderen is slechts 5,1% van de afgestudeerden met dit diploma werkzoekend.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Waarvoor kies je?

We zijn de enige hogeschool in Vlaanderen die de Bachelor Podologie aanbiedt. Je docenten zijn mee met de nieuwste trends en staan met beide voeten in het werkveld.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het aantal contacturen is gemiddeld 25 uur per week. Daarnaast ben je ongeveer 15 uur per week bezig met studeren, oefeningen en lesvoorbereidingen maken.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen, op basis van een aantal eerder verworven kwalificaties die aangeven dat je een leertraject hebt doorlopen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Starten in februari

Je kan je studie ook starten bij het begin van het tweede semester in februari. Je schrijft je dan in voor een beperkt aantal opleidingsonderdelen.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Podologie is een erkende en geaccrediteerde opleiding en werd beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Podologie volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

infoavond over Starten in februari

Ontdek op donderdag 28/01/2021 wat jouw mogelijkheden zijn om in februari alsnog met een opleiding te starten. In een leerrijke online sessie krijg je alle uitleg en kan je jouw specifieke vragen stellen.

Lees meer en schrijf je in

Brochures

Academiejaar 2020-2021

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Een goede podoloog? Dat is niet degene die bijvoorbeeld de beste zolen maakt, maar iemand die luistert naar de mensen en de ideale behandeling voor hén kiest. Je kan als podoloog wel een idee in je hoofd hebben, maar het is de toepassing die telt.
Emma Bolle
Oud-student Podologie en zelfstandig podoloog

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Podologie
T 09 234 71 50
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden