Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Bedrijfsmanagement

Rechtspraktijk

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Deze afstudeerrichting is voer voor dossiervreters: mensen die complexe juridische kwesties met grote precisie weten te analyseren en er vervolgens in mensentaal over kunnen communiceren. Je verdiept je in alle takken van het recht en koppelt dat aan een glashelder bedrijfseconomisch inzicht. Dat geeft je een unieke positie op de arbeidsmarkt. Je kan als vastgoedmakelaar aan de slag, maar evengoed word je juridisch adviseur, paralegal, notariaatsmedewerker, griffier of consultant.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over deze afstudeerrichting

Wat zal je leren?

In de opleiding wordt er gewerkt rond zes essentiële pijlers: de burger, de onderneming, de overheid, werk en familie, vastgoed en methodiek & communicatie.

Wat na je opleiding?

De opleiding Rechtspraktijk is daarnaast de enige afstudeerrichting die – via een schakelprogramma – leidt naar een diploma Master in de Rechten.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het eerste jaar is voor elke student identiek. Pas aan het einde van het eerste academiejaar maak je een keuze voor een van onze zeven afstudeerrichtingen.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan via een verkort traject nog een tweede afstudeerrichting kiezen of een extra bachelordiploma behalen. Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Starten in februari

Wil je je heroriënteren of een nieuwe opleiding starten in februari? Na het eerste gemeenschappelijke jaar kies je via een traject op maat voor een van de afstudeerrichtingen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Bedrijfsmanagement volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik koos voor Rechtspraktijk, omdat de juridische wereld mij altijd al interesseerde. Bovendien benadert Arteveldehogeschool de opleiding zeer praktisch.
Sarah Verkimpe
Oud-student Rechtspraktijk

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Bedrijfsmanagement
T 09 234 71 20
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden