Bachelor

Verpleegkunde

240 studiepunten, Afstandsonderwijs mogelijk, Verkort traject in afstandsonderwijs mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Hou jij ervan om voor mensen te zorgen? En heb je zin om dat ook in een professionele context te doen? Dan ben jij de geknipte persoon voor de vierjarige Bachelor Verpleegkunde. Aangezien verpleegkunde een knelpuntberoep is, ben je alleszins verzekerd van werk.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek de Bachelor Verpleegkunde

Wat zal je leren?

Hou jij ervan om voor mensen te zorgen? En heb je zin om dat ook in een professionele context te doen? Dan ben jij de geknipte persoon voor de Bachelor Verpleegkunde.

Wat na je opleiding?

Als verpleegkundige kan je zowel in dienstverband als op zelfstandige basis aan de slag in tal van sectoren. Ook internationaal kan je ermee aan de slag.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Waarvoor kies je?

We werken met modules waarbij redeneren en handelen nauw op elkaar aansluiten, waarin we verschillen van andere opleidingen Verpleegkunde.

Hoe ziet je opleiding eruit?

De opleiding is modulair opgebouwd en legt de nadruk op ervaringsgericht leren. We organiseren onze onderwijsactiviteiten vanuit de principes van motiverend lesgeven.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Verpleegkunde volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Holistische visie op verplegen en organisatie van zorg

"Op Arteveldehogeschool is verpleegkunde veel meer dan alleen verplegen", aldus Charlotte Bockstal - verpleegkundige van AZ Sint-Lukas Gent (oud-studente)

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een diploma op zak? Of behaalde je al creditbewijzen voor bepaalde vakken? Dan kan je de opleiding misschien volgen via een verkort traject of met vrijstellingen.

VDAB-ondersteuning

Omdat verpleegkunde nog steeds een knelpuntberoep is, stimuleert de VDAB de instroom van kandidaten die werkzoekend zijn of deeltijds werken.

Starten in februari

Kan je door omstandigheden pas in februari aanpikken? Geen enkel probleem binnen de Bachelor Verpleegkunde. Dan duurt je opleiding 4,5 jaar of 9 semesters.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Verpleegkunde is een erkende en geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Afstandsonderwijs

Vanaf academiejaar 2020-2021 kan je deze bachelor ook via afstandsonderwijs volgen.

Simulatieonderwijs

SIM@rt is een expertisecentrum voor simulatieonderwijs aan Arteveldehogeschool binnen het domein Gezondheid en Zorg.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik vind dit een heel mooi beroep met veel uitdagingen. Je kan je in een bepaalde sector specialiseren of juist breed gaan, alles is mogelijk. En je werkt met mensen. Louter technisch werk zou me niet liggen, maar hier vallen alle puzzelstukjes mooi op hun plaats.
Stijn Watson
Oud-student Bachelor Verpleegkunde en hoofdverpleegkundige AZ Maria Middelares Gent

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Verpleegkunde
T 09 234 71 40
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden