Bachelor

Verpleegkunde

240 studiepunten, Afstandsonderwijs mogelijk, Verkort traject in afstandsonderwijs mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Hou jij ervan om voor mensen te zorgen? En heb je zin om dat ook in een professionele context te doen? Dan ben jij de geknipte persoon voor de vierjarige Bachelor Verpleegkunde. Aangezien verpleegkunde een knelpuntberoep is, ben je alleszins verzekerd van werk.

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek de Bachelor Verpleegkunde

Wat zal je leren?

Hou jij ervan om voor mensen te zorgen? En heb je zin om dat ook in een professionele context te doen? Dan ben jij de geknipte persoon voor de Bachelor Verpleegkunde.

Waarvoor kies je?

We werken met modules waarbij redeneren en handelen nauw op elkaar aansluiten, waarin we verschillen van andere opleidingen Verpleegkunde.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Hoe ziet je opleiding eruit?

De opleiding is modulair opgebouwd en legt de nadruk op ervaringsgericht leren. We organiseren onze onderwijsactiviteiten vanuit de principes van motiverend lesgeven.

Wat na je opleiding?

Als verpleegkundige kan je zowel in dienstverband als op zelfstandige basis aan de slag in tal van sectoren. Ook internationaal kan je ermee aan de slag.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Holistische visie op verplegen en organisatie van zorg

"Op Arteveldehogeschool is verpleegkunde veel meer dan alleen verplegen", aldus Charlotte Bockstal - verpleegkundige van AZ Sint-Lukas Gent (oud-studente)

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een diploma op zak? Of behaalde je al creditbewijzen voor bepaalde vakken? Dan kan je de opleiding misschien volgen via een verkort traject of met vrijstellingen.

VDAB-ondersteuning

Omdat verpleegkunde nog steeds een knelpuntberoep is, stimuleert de VDAB de instroom van kandidaten die werkzoekend zijn of deeltijds werken.

Starten in februari

Kan je door omstandigheden pas in februari aanpikken? Geen enkel probleem binnen de Bachelor Verpleegkunde. Dan duurt je opleiding 4,5 jaar of 9 semesters.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Verpleegkunde is een erkende en geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Afstandsonderwijs

Vanaf academiejaar 2020-2021 kan je deze bachelor ook via afstandsonderwijs volgen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Verpleegkunde volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Zin in een écht campusbezoek?

Bekijk de beschikbare data en schrijf je in


Herbeleef de online infodag van 27 juni

Blijft nog maar een korte periode beschikbaar: ontdek heel veel extra informatie over de opleiding(en) van jouw voorkeur, dankzij de gedetailleerde video's over alle opleidingen, campussen en lesinhoud. 

Naar de startpagina

Ik vind dit een heel mooi beroep met veel uitdagingen. Je kan je in een bepaalde sector specialiseren of juist breed gaan, alles is mogelijk. En je werkt met mensen. Louter technisch werk zou me niet liggen, maar hier vallen alle puzzelstukjes mooi op hun plaats.
Stijn Watson
Oud-student Bachelor Verpleegkunde en hoofdverpleegkundige AZ Maria Middelares Gent

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Verpleegkunde
T 09 234 71 40
Contacteer via e-mail