Bachelor

Verpleegkunde

240 studiepunten, Afstandsonderwijs mogelijk, Verkort traject in afstandsonderwijs mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

Als verpleegkundige kan je zowel in dienstverband als op zelfstandige basis aan de slag in tal van sectoren. Naast het klassieke ziekenhuis zijn er ook heel wat andere opties, van centra voor preventieve zorgverlening over de Huizen van het Kind tot thuiszorgdiensten. Ongeacht het domein van je voorkeur en interesse geeft het diploma van verpleegkundige je toegang tot alle sectoren. Ook internationaal kan je ermee aan de slag.

Verpleegkunde is een knelpuntberoep: de vraag op de arbeidsmarkt is groot. 99,5% is één jaar na afstuderen al aan het werk. De jobkansen kunnen wel verschillen naargelang de sector: ziekenhuis, ouderenzorg, chronische zorg, preventieve zorg, thuiszorg en ga zo maar door. Wie een job vindt in de beroepssector, doet daar gemiddeld een maand over. Wie een job vindt buiten de sector doet dat ook in een maand.

 

Op de Arteveldehogeschool is verpleegkunde veel meer dan alleen verplegen

 

Charlotte Bockstal - Oud-studente Verpleegkunde en verpleegkundige AZ Sint-Lucas Gent
 

 

Verder studeren

Zo’n 30% van onze studenten studeert verder. Arteveldehogeschool biedt een heel aantal mogelijkheden om jouw kennis verder te verdiepen door middel van een tweede bachelordiploma via een verkort traject, bijvoorbeeld Sociaal Werk. Daarnaast behoort ook een bachelor-na-bacheloropleiding, bijscholing en postgraduaat tot de mogelijkheden. Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je nog tal van andere vervolgopleidingen die aansluiten bij jouw diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding, bijvoorbeeld Master in de Verpleeg- en Vroedkunde, Master in Beheer en Beleid van Gezondheidsinstellingen en Master in de Gezondheidsvoorlichting- en Bevordering. Alle informatie hierover vind je op de Studiekiezer van de UGent. Kijk ook op www.hogeronderwijsregister.be voor meer studiemogelijkheden in heel Vlaanderen.

Meer informatie?

Onze loopbaancoach Eva Booms geeft je graag meer informatie over werk zoeken en verder studeren: eva.booms@arteveldehs.be.