Wat na je opleiding?

Je job?

Als verpleegkundige kan je zowel in dienstverband als op zelfstandige basis aan de slag in tal van sectoren. Naast het klassieke ziekenhuis zijn er ook heel wat andere opties, van centra voor preventieve zorgverlening over de Huizen van het Kind tot thuiszorgdiensten.

Ongeacht het domein van je voorkeur en interesse geeft het diploma van verpleegkundige je toegang tot alle sectoren. Ook internationaal kan je ermee aan de slag.

Vind ik werk met dit diploma?

Verpleegkunde is een knelpuntberoep: de vraag op de arbeidsmarkt is groot. De jobkansen kunnen wel verschillen naargelang de sector: ziekenhuis, ouderenzorg, chronische zorg, preventieve zorg, thuiszorg ...

Wie een job vindt in de beroepssector, doet daar gemiddeld een maand over. Wie een job vindt buiten de sector, doet dat ook in een maand. Een jaar na het afstuderen is slechts 0,6 % van de afgestudeerden met dit diploma werkzoekend (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2016).

Liever verder studeren?

Zo'n 30 % van onze studenten studeert verder. De Arteveldehogeschool biedt een heel aantal mogelijkheden om jouw kennis verder te verdiepen:

Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je nog tal van andere bachelor-, master- en vervolgopleidingen die aansluiten bij jouw diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding, bijvoorbeeld Master in de verpleeg- en vroedkunde, Master in beheer en beleid van gezondheidsinstellingen en Master in de gezondheidsvoorlichting en -bevordering. Alle info vind je op www.ugent.be/studiekiezer.

Check ook www.hogeronderwijsregister.be en www.onderwijskiezer.be voor ruimere studiemogelijkheden in heel Vlaanderen.

Meer informatie?

Onze loopbaancoach Eva Booms geeft je graag meer informatie over werk zoeken en verder studeren: eva.booms@arteveldehs.be.