Graduaat

Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief

120 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Tinelstraat
Wil je aan het werk als bibliothecaris of informatiespecialist? Het graduaat Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief stoomt jou helemaal klaar en biedt je ruime beroepsmogelijkheden!

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Inhoud

Wat zal je leren?

Het spreekt voor zich dat je alle ins en outs van de sector zal leren kennen, net als de recentste methodes om informatie te verzamelen, te structureren en te delen.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het standaardtraject voor het Graduaat Informatiebeheer duurt twee of drie jaar, naargelang jouw gekozen studietraject. De opleiding bevat vier stages en heeft twee afstudeerrichtingen: Bibliotheek en Archief.

Vragen? stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Waarvoor kies je?

Je kiest voor een unieke opleiding in Vlaanderen, met sterke contacten in het werkveld.

Wat na je opleiding?

Met dit graduaatsdiploma op zak kan je allerlei richtingen uit. Als informatiedeskundige zet je je in voor klantgerichte dienstverlening in een digitale omgeving.

Praktische info

Het Graduaat Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief volg je op de campus Tinelstraat.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een diploma hoger onderwijs of verworven credits uit een verwant studiegebied? Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen.

Starten in februari

Kan je door omstandigheden pas in februari instappen? Binnen het Graduaat Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief is dit perfect mogelijk.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Kwaliteitsvol onderwijs

Het Graduaat Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief is een erkende opleiding.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Dit graduaat vormde een perfecte aanvulling op mijn eerste opleiding. Vooral de combinatie van werken en studeren was ideaal voor mij. En alles wat ik leerde, kon ik meteen in de praktijk van mijn job omzetten.
Elke Van Schoors
Oud-student informatiebeheer en mediatheekmedewerker Arteveldehogeschool

Vragen over dit graduaat?

Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief
0477 44 05 70
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden