Graduaat

Maatschappelijk werk

120 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Tinelstraat
Kijk je ernaar uit om met jouw sociaal en empathisch karakter mensen met moeilijkheden te begeleiden? In het graduaat Maatschappelijk Werk krijg je inzicht in mens en maatschappij en word je klaargestoomd voor een job als onder andere hulpverlener of begeleider. Zo kom je misschien wel terecht op de sociale dienst van een ziekenhuis, een opvangcentrum of een school.

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek je opleidingsprogramma

Hier vind je het volledige studieprogramma voor het Graduaat Maatschappelijk Werk (academiejaar 2020 - 2021) met info over elk vak van de opleiding.

Wat na de opleiding?

Ben je benieuwd naar jouw toekomstmogelijkheden? Met een graduaatsdiploma op zak kan je heel wat verschillende richtingen uit.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het standaardtraject voor het Graduaat Maatschappelijk Werk duurt drie jaar, bestaat uit 120 studiepunten en omvat 1200 uur praktijk.

Waarom dit graduaat?

Een graduaatsopleiding is een jobgerichte opleiding, sterk gericht op het aanleren en toepassen van competenties in reële werksituaties.

Praktische info

Wat zijn studiepunten? Waar volg je les? Kan je starten? Hoe ziet een academiejaar eruit?

Oud-studenten vertellen

"Ik ben de graduaatsopleiding Maatschappelijk Werk gestart omdat ik wou leren hoe ik mensen kan helpen. Nooit gedacht dat ik zo veel meer zou opsteken dan dat!"

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het werkplekleren kan je steeds rekenen op een praktijkdocent van je opleiding en een mentor van je werkplek. Zij evalueren je vooruitgang en helpen je bij vragen.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Verkort traject en vrijstellingen

Het is mogelijk om jouw Graduaat Maatschappelijk Werk te starten bij het begin van de tweede jaarhelft in februari. Ook dan duurt de opleiding 6 semesters.

Kwaliteitsvol onderwijs

Het Graduaat Maatschappelijk Werk is een erkende opleiding.
Een hoger diploma halen zonder vijf dagen per week op de schoolbanken te zitten of duizenden bladzijden leerstof te verwerken... Voor mij was dat ideaal!
Aurélie De Cock
Oud-student Graduaat Maatschappelijk Werk

Vragen over deze opleiding?

Graduaat Maatschappelijk Werk
T 09 234 89 39
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden