Postgraduaat

Contextuele en Systemische Counseling

Het postgraduaat leidt op tot contextueel systemische counselors die procesmatig begeleidingswerk kunnen verrichten. Daarbij wordt het probleemoplossend vermogen van de cliënt vergroot en zijn krachten worden aangesproken. De counselor zal op basis van de aangereikte kaders uit zowel het contextueel als het systeemdenken, hypothesen formuleren en vertalen naar het hulpverlenersproces.

Er zijn geen plaatsen meer vrij voor de start in september 2020.
Nieuwe aanmeldingen via het motivatieformulier komen op een reservelijst terecht. Bij voldoende interesse overwegen we om een extra groep in te leggen op een later tijdstip dit academiejaar.

Iets voor jou?

Je hebt een vooropleiding in een menswetenschappelijke, agogische, sociale of paramedische richting en minstens twee jaar werkervaring in een relevante werkcontext..

Inhoud

Drie pijlers staan centraal doorheen de studie: theoretische onderbouw/methodiek, het persoonlijk proces van jou als cursist en supervisie.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over loopbaanbegeleiding, opleidingsverlof of educatief verlof? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Waarom dit postgraduaat?

We willen tegemoetkomen aan wat zowel professionals als hulpvragers nodig hebben in het sterk veranderende hulpverleningslandschap.

Programma

In dit postgraduaat leer je op basis van een contextueel en sytemisch kader hypothesen formuleren en vertalen naar het hulpverlenersproces.

Praktisch

Het postgraduaat contextuele en systemische counseling duurt 3 jaar en omvat 6 opleidingsonderdelen voor een totaal van 60 studiepunten.

Aanmelden en inschrijven

Bekijk de stappen die nodig zijn om je te kunnen inschrijven.

Vragen over deze opleiding?

Yves Barbier
Contacteer via e-mail

Brochures

Academiejaar 2020-2021

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden