Postgraduaat

Contextuele en Systemische Counseling

Het postgraduaat leidt op tot contextueel systemische counselors die procesmatig begeleidingswerk kunnen verrichten. Daarbij wordt het probleemoplossend vermogen van de cliënt vergroot en zijn krachten worden aangesproken. De counselor zal op basis van de aangereikte kaders uit zowel het contextueel als het systeemdenken, hypothesen formuleren en vertalen naar het hulpverlenersproces.

Iets voor jou?

Je hebt een vooropleiding in een menswetenschappelijke, agogische, sociale of paramedische richting en minstens twee jaar werkervaring in een relevante werkcontext..

Inhoud

Drie pijlers staan centraal doorheen de studie: theoretische onderbouw/methodiek, het persoonlijk proces van jou als cursist en supervisie.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over loopbaanbegeleiding, opleidingsverlof of educatief verlof? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Waarom dit postgraduaat?

We willen tegemoetkomen aan wat zowel professionals als hulpvragers nodig hebben in het sterk veranderende hulpverleningslandschap.

Programma

In deze counseloropleiding leer je op basis van een contextueel en sytemisch kader hypothesen formuleren en vertalen naar het hulpverlenersproces.

Praktisch

Het postgraduaat contextuele en systemische counseling duurt 3 jaar en omvat 6 opleidingsonderdelen voor een totaal van 60 studiepunten.

Aanmelden en inschrijven

Bekijk de stappen die nodig zijn om je te kunnen inschrijven.

Zin in een écht campusbezoek?

Bekijk de beschikbare data en schrijf je in


Herbeleef de online infodag van 27 juni

Naar de startpagina


Infodag woensdag 2 september

Bekijk het programma en schrijf je in

Vragen over deze opleiding?

Eddy Vandersteene
Contacteer via e-mail