Campus

Kattenberg

Kattenberg is de thuisbasis van de opleiding Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs. Ongeveer 2000 studenten volgen les op deze campus en er worden ook heel wat bijscholingen georganiseerd. 

Adres

Kattenberg 9
9000 Gent, Oost-Vlaanderen

Contact

☎ 09 234 80 00

Bereikbaarheid

Op maandag 3 april is het Gentse circulatieplan in werking getreden. Al onze campussen blijven vlot bereikbaar, maar het zou kunnen dat jouw route naar onze campus zal veranderen. Je vindt hier een samenvatting van alle verkeerswijzigingen rondom onze campussen. 

Met deze handige tool kan je jouw route berekenen. 

Te voet of met de fiets

Vanaf Sint-Pietersstation duurt de wandeling naar campus Kattenberg ruim een kwartier. Met de fiets leg je het traject af op een vijftal minuten. Er ligt een grote overdekte fietsstalling aan de campus.

Neem je liever het openbaar vervoer? 

Vanaf Sint-Pietersstation: neem tram 1 richting Evergem of Wondelgem tot aan de halte ‘Veergrep’. Ga te voet via de Kannunikstraat en de H. Metdepenningenstraat richting onze campus. 

Vanaf het station Gent Dampoort: neem bus 34, 35, 36, 70, 71, 72, 76, 77 of 78 tot de halte ‘Heuvelpoort’. Via de Charles De Kerckhovelaan wandel je vervolgens richting Kattenberg. 

Met de auto

Je parkeert best onder het Sint-Pietersplein als je met de wagen naar campus Kattenberg komt. 

In de omgeving

Campus Kattenberg ligt vlak bij het Sint-Pietersplein, het Citadelpark en de bruisende studentenbuurt Overpoort. Door zijn gunstige ligging wordt de campus omringd door veel koffiebars en broodjeszaken. Ideaal voor studenten die tussen de lesuren even willen ontspannen. Op een boogscheut van de Kattenberg kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de Vooruit, het S.M.A.K. en het Museum voor Schone Kunsten.

Voorzieningen

  • Mediatheek
  • Bepaalde praktijklokalen toegankelijk voor externen 
  • Wifi

Opleidingen op deze campus