Campus Kattenberg

Campus Kattenberg is de thuisbasis van de opleidingen tot leraar secundair onderwijs. Ongeveer 2000 studenten volgen les op deze campus en er worden ook heel wat nascholingen georganiseerd.

Onze secundair leerkrachten in spe hebben hun thuisbasis op Campus Kattenberg. Niet alleen beschikt de campus over verschillende en volledig uitgeruste praktijklokalen, ook een up-to-date mediatheek zorgt ervoor dat je van jouw opleiding een succes maakt. Nood aan een pauze? De campus is omringd door toffe koffiebars en lekkere broodjeszaken.

Adres

Kattenberg 9
9000 Gent

Contact

☎ 09 234 80 00

Ontdek de campus

Bereikbaarheid

Te voet of met de fiets

Vanaf Sint-Pietersstation duurt de wandeling naar campus Kattenberg een goed kwartier. Met de fiets leg je het traject af op een vijftal minuten. Er ligt een grote overdekte fietsstalling aan de campus.

Met het openbaar vervoer

  • Vanaf Sint-Pietersstation: neem tram 1 richting Evergem of Wondelgem tot aan de halte ‘Veergrep’. Ga te voet via de Kannunikstraat en de H. Metdepenningenstraat richting onze campus. 
  • Vanaf het station Gent Dampoort: neem bus 34, 35, 36, 70, 71, 72, 76, 77 of 78 tot de halte ‘Heuvelpoort’. Via de Charles De Kerckhovelaan wandel je vervolgens richting Kattenberg. 

Met de auto

  • Je parkeert best onder het Sint-Pietersplein als je met de wagen naar campus Kattenberg komt. 
  • Vanaf 1 januari 2020 bant Gent de meest vervuilende auto’s uit de binnenstad. Campus Kattenberg ligt in de nieuwe lage-emissiezone (LEZ). Benzinewagens vanaf euronorm 2 zijn nog toegelaten in die zone, diesels moeten aan de euronorm 5 voldoen. Meer info op www.lez2020.gent.

In de omgeving

Campus Kattenberg ligt vlak bij het Sint-Pietersplein, het Citadelpark en de bruisende studentenbuurt Overpoort. Door zijn gunstige ligging wordt de campus omringd door veel koffiebars en broodjeszaken. Ideaal voor studenten die tussen de lesuren even willen ontspannen. Op een boogscheut van de Kattenberg kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de Vooruit, het S.M.A.K. en het Museum voor Schone Kunsten.

Voorzieningen

  • 49 leslokalen, waaronder een aantal vaklokalen (bv. fysica, chemie, kapsalon, keuken...)
  • een aula
  • een  up-to-date mediatheek
  • een studentencafetaria
  • een overdekte fietsenstalling

Opleidingen op deze campus

Bacheloropleidingen

Postgraduaten

Graduaten

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden