Sport

De sportsticker

Low budget sporten? Geen probleem met onze sportsticker: je telt 1 x 20 euro neer en sport de rest van het academiejaar gratis, verzekering tegen ongevallen inbegrepen. 

Sportprogramma 2017-2018

We bieden een gevarieerd programma aan: van badminton tot zumba, over yoga, volleybal, zaalvoetbal, calorie crush, bootcamp en zelfs BBB.
Een woordje uitleg over elke sport vind je hier.

Te koop bij stuvo op elke campus van de Arteveldehogeschool, bij de sportactiviteiten is er geen verkoop.

Een aantal ziekenfondsen betalen het bedrag van de sportkaart terug. Check bij jouw ziekenfonds en wie weet sport je voor niets!

Hou je van zwemmen? 

De goedkoopste ZWEMFORMULE in Gent = de zwemkaart.
Koop een 11-beurtenkaart bij Stuvo op je campus en je krijgt een fikse korting voor de Gentse zwembaden Strop, Van Eyck, Rozebroeken en Rooigem.
Ben je jonger dan 26 en Arteveldestudent? Dan betaal je bij ons 10 euro voor 11 beurten (i.p.v. 17). Arteveldestudenten ouder dan 26 betalen 20 euro (i.p.v. 30).

Sport voor andersvaliden

In Gent kan je terecht bij onze associatiepartner UGent, meerbepaald in het Centrum voor Locomotorische en Neurologische Revalidatie.
Daar kan je zwemmen (individuele zweminitiaties), of deelnemen aan rolstoelbasket.
Adres: Universitair Ziekenhuis, De Pintelaan 185, 9000 Gent.
Meer info vind je bij Ugent.be.

Ballroom- & Latindansen

Heb je altijd al willen leren walsen of swingen, de chacha of tango dansen? De Gentse Universitaire Dansclub (GUDc) organiseert wekelijks Ballroom- en Latin dansen. Het volledige dansaanbod vind je hier: www.gudc.be.

Artevelde Student League Minivoetbal 

 

 

Telkens op donderdagavond: tussen 17u30 en 20u30
Sporthal PSH: Abdisstraat 56, Gent

in najaar 2017: (competitie reeds afgelopen)
In voorjaar 2018: 1 maart – 8 maart – 15 maart – 22 maart – 29 maart 2018

Gratis deelname (mits waarborg per ploeg).

Stel je kandidaat voor de competitie in het tweede semester voor 19 februari 2018 via sport@arteveldehs.be
Meer info via Facebook: ‘Artevelde Student League Minivoetbal

Sportvraag? We helpen graag.

Zin in een sportief tussendoortje met je klas of een groep Arteveldestudenten? Het kan! Alles is mogelijk: basket tegen een groepje lectoren, voetbaltornooi met alle campussen, een avondje muurklimmen, maar waarom ook niet eens gaan pistewielrennen, mountainboarden of kanovaren? Doe je idee uit de doeken bij onze sportdienst. Indien haalbaar en betaalbaar, zetten we het voor jullie op touw.

Competitiebeesten

De Arteveldehogeschool neemt deel aan de competities van StudentensportVlaanderen, waarbij je je sportief kan meten met collega-studenten van de Vlaamse hogescholen en universiteiten, en dit zowel in ploegsporten als individuele sporten.
Meld je aan bij de sportdienst of vul het aanvraagformulier in.

De Belgische universitaire sportfederatie (BUSF) zorgt ervoor dat de Vlaamse studententop zich kan meten met de Waalse collega's in nationale competities.
Meer info: studentensportvlaanderen.be
 

Je zoekt nog iets anders? 

Je gading nog niet gevonden in ons aanbod? Je kunt ook gebruik maken van de sportmogelijkheden van de universiteit en Hogeschool Gent.

!! Probleem gebruik studentenkaart bij Studentenvoorzieningen van Ugent : Sinds juni 2017 mogen wij omwille van nieuwe privacywetgeving geen studentenkaartgegevens meer doorgeven aan UGent, zonder extra beschermingsmaatregelen van deze info. Een gevolg hiervan is spijtig genoeg dat studenten die inschreven na juni 2017 geen korting meer krijgen bij sportactiviteiten van UGent, bijvoorbeeld in het GUSB, of het restaurant van de UGent op de Kantienberg.  Studenten ingeschreven t.e.m. mei 2017 kunnen dit wel nog omdat UGent de database van dat moment nog kan gebruiken.  We werken aan een oplossing maar vrezen dat die er pas zal zijn in de eerste maanden van 2018. Onze excuses voor het ongemak, Dienst Stuvo Arteveldehogeschool en Dienst financiën en personeelsbeleid Arteveldehogeschool.

Op de hoogte blijven?

Wil je alles weten over sportnieuws en last-minute wijzigingen? Like onze Facebookpagina (Sportdienst Arteveldehogeschool).

Sportdienst

Lore Michiels en Lies Dejonckheere, bereikbaar via sport@arteveldehs.be of 0474 49 23 31.