Sport

Sportcampus Watersportbaan

Alle sporten van ons aanbod gaan door in de nieuwe campus Watersportbaan, Watersportlaan 4, 9000 Gent.
Kleedkamers, douches, een grote sportzaal, een danszaal en een parketzaal met het nodige sportmateriaal staan ter jullie beschikking!

Sportaanbod

Voor slechts 20 euro, sport je een semester lang, verzekering inbegrepen. (Studenten buiten de Associatie Universiteit Gent betalen €30)
Je combineert zoveel sporten als je zelf wilt en dat zijn er een pak meer dan vorig academiejaar.
Onze proeflesweek loopt van 10 tot 15 februari 2020. 
Informeer bij je ziekenfonds voor een terugbetaling. (Print hier je sportaanbod!)


Maak hier van je studentenkaart een échte sportkaart!
Registreer en betaal online en krijg toegang tot ons volledige sportaanbod. 
Arteveldestudenten moeten zo inloggen: 'verkortenaam@student.arteveldehs.be' !
Studenten van een andere onderwijsinstelling zullen verplicht zijn om hun 'studenten-mailadres' als login te gebruiken om een sportkaart te kunnen aankopen!
Let op!
Voor enkele sporten moet je op voorhand je plaatsje reserveren! (Mogelijk de dag na de eerste proefles!) Reserveer hier.

Sportkalender

Naast ons wekelijks sportaanbod serveren we jullie graag ook tal van sport-initiaties en evenementen doorheen het jaar waar jullie budgetvriendelijk aan kunnen deelnemen.


 Inschrijven voor onze activiteiten kan alvast hier.

Op 20 februari 2020 gaat er zelfs een Belgisch studentenkampioenschap door op onze sportcampus! 
Heb je ook zin om een balletje te slaan? Iedereen is welkom!
Schrijf je hier GRATIS in voor het recreatief tornooi!
Competitiesporter? klik hier!

Zwemmen? 

De goedkoopste ZWEMFORMULE in Gent = de zwemkaart.
Koop een 11-beurtenkaart bij Stuvo op je campus en je krijgt een fikse korting voor de Gentse zwembaden Strop, Van Eyck, Rozebroeken en Rooigem.
Ben je jonger dan 26 en Arteveldestudent? Dan betaal je bij ons 10 euro voor 11 beurten (i.p.v. 17). Arteveldestudenten ouder dan 26 betalen 20 euro (i.p.v. 30).
!Deze zwemkaart geldt niet in het GUSB. Als je daar gaat zwemmen, en je wordt aan de kassa van het GUSB niet herkend als student, betekent dat  vermoedelijk dat je bij de start van je studies niet aanvinkte dat de Arteveldehogeschool jouw gegevens met UGent mag delen.  Aanvinken doe je in het toestemmingsregister.

Artevelde Cup

Deze minivoetbalcompetitie ging dit academiejaar door van 13 november  t.e.m. 18 december 2019, telkens op woensdagavond tussen 18u en 21u30 op de sportcampus

De studentenploeg ‘ De Moaiers’ met West-Vlaamse roots, speelden in onze sportcampus de spelers van FC Almari naar huis en wonnen hierbij de Artevelde Cup -najaar 2019!

Proficiat aan de terechte winnaars, en aan alle sportieve deelnemers en supporters!

Artevelde Dreamteams

De Arteveldehogeschool neemt deel aan de competities van StudentensportVlaanderen, waarbij je je sportief kan meten met collega-studenten van de Vlaamse hogescholen en universiteiten, en dit zowel in ploegsporten als individuele sporten.
Voel jij je geroepen om deel uit te maken van één van onze dreamteams, meld je dan aan bij de sportdienst of vul onze sportfiche in.


De Belgische universitaire sportfederatie (BUSF) zorgt ervoor dat de Vlaamse studententop zich kan meten met de Waalse collega's in nationale competities.
Meer info: studentensportvlaanderen.be

Sport voor andersvaliden

In het Centrum voor Locomotorische en Neurologische Revalidatie kan je zwemmen (individuele zweminitiaties) of deelnemen aan rolstoelbasket.
Adres: Universitair Ziekenhuis, De Pintelaan 185, 9000 Gent.  Meer info  bij Ugent.be.
! Als je aan de kassa niet herkend wordt als student, betekent dat  vermoedelijk dat je bij de start van je studies niet aanvinkte dat de Arteveldehogeschool jouw gegevens met UGent mag delen.  Aanvinken doe je in het toestemmingsregister .

Ballroom- & Latindansen

Heb je altijd al willen leren walsen of swingen, de chacha of tango dansen? De Gentse Universitaire Dansclub (GUDc) organiseert wekelijks Ballroom- en Latin dansen. Het volledige dansaanbod vind je hier: www.gudc.be.
! Als je aan de kassa  niet herkend wordt als student, betekent dat  vermoedelijk dat je bij de start van je studies niet aanvinkte dat de Arteveldehogeschool jouw gegevens met UGent mag delen.  Aanvinken doe je in het toestemmingsregister.

Je zoekt nog iets anders? 

Je kunt gebruik maken van de sportmogelijkheden van de universiteit en Hogeschool Gent.
! Als je aan de kassa  niet herkend wordt als student, betekent dat  vermoedelijk dat je bij de start van je studies niet aanvinkte dat de Arteveldehogeschool jouw gegevens met UGent mag delen.  Aanvinken doe je in het toestemmingsregister.

Sportvraag? We helpen graag.

Zin in een sportief tussendoortje met je klas of een groep Arteveldestudenten? Het kan! Alles is mogelijk: basket tegen een groepje lectoren, voetbaltornooi met alle campussen, een avondje muurklimmen, maar waarom ook niet eens gaan pistewielrennen, mountainboarden of kanovaren? Doe je idee uit de doeken bij onze sportdienst. Indien haalbaar en betaalbaar, zetten we het voor jullie op touw.

Op de hoogte blijven?

Wil je alles weten over sportnieuws en last-minute wijzigingen? Like onze Facebookpagina (Sportdienst Arteveldehogeschool) of zoek ons op instagram (artevelde.sport)

Sportdienst

Je vindt de sportdienst sinds februari 2019 ook in de nieuwe sportcampus!
Locatie: Campus Watersportbaan, Watersportlaan 4, 9000 Gent.
Tijdelijke inloopuren Sportdienst:
In oktober en  februari zijn we er telkens van maandag t.e.m. donderdag van 16u-18u30!
Liever een ander moment? Mail of bel voor een afspraak!

Jeroen Missinne, Lies Dejonckheere en Amarante Van der Elst zijn bereikbaar via sport@arteveldehs.be  
telefonisch te bereiken op: 09 234 92 40 of 0474 49 23 31.