Sport

Sportcampus Watersportbaan

HIIT@AHS Live 


Wie thuis wil sporten mét individuele coaching, kan zich inschrijven voor deze workout-lessenreeks! 
Wat? Een stevige HIIT workout (HIIT = high intensity interval training) van 12 minuten, gegeven door een personal trainer in opleiding van onze opleiding OSO LO-BR.
In deze online-groepsles ziet iedereen elkaar en kan de personal trainer individueel feedback geven.
Wanneer? Op dinsdag EN/OF donderdag, telkens om 18u30 via Canvas-cursus. Tot 15 mei.
Inschrijven? Mail naar amarante.vanderelst@arteveldehs.be met je keuze voor dinsdag- en/of donderdagavond. Je zal dan toegevoegd worden in deze cursusgroep en daar zal er een online vergadering georganiseerd worden voor het streamen van de gezamenlijke HIIT-sessies.
Je schrijft dus in voor de volledige lessenreeks en wordt van jou verwacht dat je er elke les bij bent!
Deadline inschrijving:  
voor de sessies op dinsdag: maandag 30/03, voor 13u
voor de sessie op donderdag: woensdag 1/04 voor 13u. 

Down Dog Yoga-app


De ‘downdog yoga-app’ zet al hun beweeglessen van hun verschillende acitivity-apps GRATIS open voor alle Arteveldestudenten tot 1 juli!
Download de app: https://www.downdogapp.com/  en log in met je Artevelde-emailadres. (Gebruik een nieuw/ander wachtwoord dan dat van je artevelde-login.)
Je start de sessie wanneer dit past voor jou! Elke sessie is verschillend, en je kan ook de tijdsduur, niveau en intensiteit zelf bepalen, met een bijpassend streepje muziek onder.
Naast yoga bieden zij ook andere apps aan zoals HIIT-sessies (High Intensity Interval Training), 7 minute-workouts (letterlijk 7 minuten alles geven) en zelfs ballet-technieken aan de ‘barre’ (of stoel).
Ben je nog een volledige Yoga-leek? Ook voor yoga-beginners is er een app met opbouwende lessen!
Voor elk wat wils dus! Niet twijfelen, vlug downloaden die apps!

Blijven bewegen Gent


De sportdienst van Stad Gent heeft sinds het begin van de maatregelen live-workoutsessies ingevoerd, die je elke week op maandag, woensdag en vrijdagvoormiddag, telkens om 11u kan meevolgen via hun facebookpagina.
Liever iets minder intensief? Of laat je graag je ouders meesporten? Dan zijn ze er vanaf nu ook op dinsdag en donderdag met een alternatieve en rustigere workout, telkens om 11u, of later te herbekijken.

Quarantrainen op één


Ook onze openbare omroep zet jullie in beweging. Zo kan je het quarantraining-programma per week gaan volgen. Zij geven je de oefeningen, met uitgebreide video-uitleg van professionele kinesisten. Jij hoeft enkel te zorgen voor de uitvoering! En dit zo’n 3 keer per week op woensdag, vrijdag en zondag (vanaf 8u30). Wie doet mee?
Alle info vind je op de één-website of de facebookpagina
  • Volg ons op facebook voor meer sportieve updates!

Wij houden jullie graag op de hoogte van sportnieuwtjes en uitdagende sportmomentjes via onze facebookpagina!
Volg jij ons al?

SPORTAANBOD - GEANNULEERD

Alle sporten van ons aanbod vinden plaats in de nieuwe campus Watersportbaan, Watersportlaan 4, 9000 Gent.
Kleedkamers, douches, een grote sportzaal, een danszaal en een parketzaal met het nodige sportmateriaal staan ter jullie beschikking!

Avondsportaanbod: de sportkaart - GEANNULEERD

Voor slechts 20 euro, sport je een semester lang, verzekering inbegrepen.
(Studenten buiten de Associatie Universiteit Gent betalen €30)
Je combineert zoveel sporten als je zelf wilt en dat zijn er een pak meer dan vorig academiejaar.
Onze proeflesweek liep van 10 tot 14 februari 2020. Meer uitleg over onze sporten vind je hier.
Informeer bij je ziekenfonds voor een terugbetaling.


Maak hier van je studentenkaart een échte sportkaart!  Heb je problemen? Zoek je antwoord tussen de veelgestelde vragen!
Registreer en betaal online en krijg toegang tot ons volledige sportaanbod.
Arteveldestudenten moeten zo inloggen: 'verkortenaam@student.arteveldehs.be' !
Let op!
Voor enkele sporten moet je op voorhand je plaatsje reserveren! Reserveer hier. (Pas mogelijk de dag na de eerste proefles van de reeks.)

Sportkalender - GEANNULEERD

Naast ons wekelijks sportaanbod serveren we jullie graag ook tal van sport-initiaties en evenementen doorheen het jaar waar jullie budgetvriendelijk aan kunnen deelnemen.

Inschrijven voor onze activiteiten kan alvast hier .

Op 20 februari 2020 ging het  Belgisch studentenkampioenschap tafeltennis door op onze sportcampus!
Alle resultaten en foto's vinden jullie via onze facebookpagina.

Zwemmen? - OPGELET: ZWEMBADEN ZIJN OOK TIJDELIJK GESLOTEN

De goedkoopste ZWEMFORMULE in Gent = de zwemkaart.
Koop een 11-beurtenkaart bij Stuvo op je campus en je krijgt een fikse korting voor de Gentse zwembaden Strop, Van Eyck, Rozebroeken en Rooigem.
Ben je jonger dan 26 en Arteveldestudent? Dan betaal je bij ons 10 euro voor 11 beurten (i.p.v. 17). Arteveldestudenten ouder dan 26 betalen 20 euro (i.p.v. 30).
!Deze zwemkaart geldt niet in het GUSB. Als je daar gaat zwemmen, en je wordt aan de kassa van het GUSB niet herkend als student, betekent dat  vermoedelijk dat je bij de start van je studies niet aanvinkte dat de Arteveldehogeschool jouw gegevens met UGent mag delen.  Aanvinken doe je in het toestemmingsregister.

Artevelde Cup - GEANNULEERD

Deze minivoetbalcompetitie gaat in het voorjaar van 2020 door van 22 april t.e.m. 13 mei, telkens op woensdagavond tussen 18u en 21u30 op de sportcampus!
De studentenploeg ‘ De Moaiers’ met West-Vlaamse roots, speelden in december de spelers van FC Almari naar huis en wonnen hierbij de Artevelde Cup -najaar 2019!
Wie deze titel en wisselbeker wil binnenhalen kan een Arteveldeploegje inschrijven tot 22 april 2020! (Meer info via jeroen.missinne@arteveldehs.be)

Artevelde Dreamteams

De Arteveldehogeschool neemt deel aan de competities van StudentensportVlaanderen, waarbij je je sportief kan meten met collega-studenten van de Vlaamse hogescholen en universiteiten, en dit zowel in ploegsporten als individuele sporten.
Voel jij je geroepen om deel uit te maken van één van onze dreamteams, meld je dan aan bij de sportdienst of vul onze sportfiche in.


De Belgische universitaire sportfederatie (BUSF) zorgt ervoor dat de Vlaamse studententop zich kan meten met de Waalse collega's in nationale competities.
Meer info: studentensportvlaanderen.be

Sport voor andersvaliden

In het Centrum voor Locomotorische en Neurologische Revalidatie kan je zwemmen (individuele zweminitiaties) of deelnemen aan rolstoelbasket.
Adres: Universitair Ziekenhuis, De Pintelaan 185, 9000 Gent.  Meer info  bij Ugent.be.
! Als je aan de kassa niet herkend wordt als student, betekent dat  vermoedelijk dat je bij de start van je studies niet aanvinkte dat de Arteveldehogeschool jouw gegevens met UGent mag delen.  Aanvinken doe je in het toestemmingsregister .

Ballroom- & Latindansen

Heb je altijd al willen leren walsen of swingen, de chacha of tango dansen? De Gentse Universitaire Dansclub (GUDc) organiseert wekelijks Ballroom- en Latin dansen. Het volledige dansaanbod vind je hier: www.gudc.be.
! Als je aan de kassa  niet herkend wordt als student, betekent dat  vermoedelijk dat je bij de start van je studies niet aanvinkte dat de Arteveldehogeschool jouw gegevens met UGent mag delen.  Aanvinken doe je in het toestemmingsregister.

Je zoekt nog iets anders? 

Je kunt gebruik maken van de sportmogelijkheden van de universiteit en Hogeschool Gent.
! Als je aan de kassa  niet herkend wordt als student, betekent dat  vermoedelijk dat je bij de start van je studies niet aanvinkte dat de Arteveldehogeschool jouw gegevens met UGent mag delen.  Aanvinken doe je in het toestemmingsregister.

Sportvraag? We helpen graag.

Zin in een sportief tussendoortje met je klas of een groep Arteveldestudenten? Het kan! Alles is mogelijk: basket tegen een groepje lectoren, voetbaltornooi met alle campussen, een avondje muurklimmen, maar waarom ook niet eens gaan pistewielrennen, mountainboarden of kanovaren? Doe je idee uit de doeken bij onze sportdienst. Indien haalbaar en betaalbaar, zetten we het voor jullie op touw.

Op de hoogte blijven?

Wil je alles weten over sportnieuws en last-minute wijzigingen? Like onze Facebookpagina (Sportdienst Arteveldehogeschool) of zoek ons op instagram (artevelde.sport)

Sportdienst

Je vindt de sportdienst sinds februari 2019 ook in de nieuwe sportcampus!
Locatie: Campus Watersportbaan, Watersportlaan 4, 9000 Gent.
Tijdelijke inloopuren Sportdienst:
In oktober en  februari zijn we er telkens van maandag t.e.m. donderdag van 16u-18u30!
Liever een ander moment? Mail of bel voor een afspraak!

Jeroen Missinne, Lies Dejonckheere en Amarante Van der Elst zijn bereikbaar via sport@arteveldehs.be  
telefonisch te bereiken op: 09 234 92 40 of 0474 49 23 31.