Onderzoek

Labs

Onderzoek aan Arteveldehogeschool heeft diverse labs die zich elk inzet op de wensen en noden van een specifiek kennisgebied. Je kan er terecht om kennis te maken met de nieuwste technologieën en innovaties. Onze experten gaan samen met jou aan de slag rond een concrete vraag, formuleren tastbare aanbevelingen en ontwikkelen prototypes op maat. Het zijn open plekken waar er ruimte is voor experimentatie, co-creatie en creativiteit. Ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen.
 


Medialab

Het Medialab is een plaats waar mensen en technologie samenkomen. Het Medialab laat je proeven van technologie en gebruikersonderzoek en moedigt samenwerking en kennisdeling aan.
Contacteer Medialab

Lab Communicatie Media en Design Arteveldehogeschool

Design en Prototyping lab

Digitale ontwerpen kunnen in het Design en prototyping lab snel worden omgezet in goedkope testbare prototypes. Zo vergroot je de bruikbaarheid en succes van je digitale ontwikkeling.
Contacteer Design en Prototyping lab

 


Sim @ art

In het immersive lab onderzoeken en trainen we met hoogtechnologische simulatiepoppen in de meest diverse omgevingen: van een druk station tot een brandende penthouse. In het observatielab gebruiken we kwaliteitsvolle cameraregistraties om eigen en externe zorginnovaties te onderzoeken. Meer info
Contacteer Sim@art 

Podolab

In dit lab kan je terecht met podologisch gerelateerde onderzoeksvragen. Dit kunnen onderzoeksvragen over producten zijn (zoals veiligheidsschoenen, siliconenpads, enkelbraces) maar ook over toepassingen (vb. scan van de curvatuur van de nagel). Onderzoek, testing en advies op maat.  
Contacteer Podolab

Audiolab

In het audiolab doen we nauwkeurige metingen van koptelefoons, oortelefoons, gehoorbeschermers, hoortoestellen enheadsets. Het is uitgerust met een GRAS 45BC-13 KEMAR mét mondsimulator, hoogfrequente oorsimulatoren (tot 20kHz) en antropometrische oorschelpen. 
Contacteer Audiolab

Fablab Arteveldehogeschool

Fablab

Word een zorgarchitect! Het fablab is een coöperatieve werkplaats waar ontwikkelaars, onderzoekers en zorgprofessionals samenwerken om op maat slimme en laagdrempelige zorginnovaties voor hun zorgvragers te maken. 3D-printers, VR-brillen, lasercutter,… we hebben het allemaal!
Contacteer Fablab


Mobiel lab

Met ons mobiel onderzoekslab zetten wij in op outreachend en toegankelijk onderzoek op maat. Wij komen naar jou toe om de context op te snuiven met een flexibel ingericht lab op maat van doelgroep en onderzoeks- of ontwikkelvraag. De inrichting van het labo is gericht op drie basisfunctionaliteiten:
1) samen observeren (meten, registeren, …)
2) samen denken (brainstorm, cocreatie, …)
3) samen creëren (3D-printen, STEM, …)
Contacteer Mobiel lab

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden