Bachelor

Crossmedia-ontwerp

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke
Kies je voor de afstudeerrichting Crossmedia-ontwerp? Dan leer je onder andere hoe je huisstijlen, logo’s, flyers, webpagina’s, apps en magazines kan ontwerpen. Ideeën uittekenen en vormgeven, dat is waar het in deze afstudeerrichting om gaat.

Over deze afstudeerrichting

Wat zal je leren?

Bij Crossmedia-ontwerp staat creatief denken dus centraal, maar leer je ook om rekening te houden met technische uitvoermogelijkheden.

Wat na je opleiding?

Onze alumni komen in de meest diverse jobs terecht, afhankelijk van hun keuze voor graphic of photo design. Ze starten vaak hun eigen bureau of worden creative consultant.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Halfweg het tweede jaar kan je binnen deze afstudeerrichting kiezen uit twee trajecten om je nog verder te specialiseren: Graphic Design en Photo Design. 

Praktisch: waar volg je les?

De opleiding Grafische en Digitale Media volg je op de campus Mariakerke, de thuisbasis van al wie zich wenst te verdiepen in de geheimen van de grafische en digitale media.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je reeds een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan kan je de afstudeerrichting Crossmedia-ontwerp volgen in twee jaar via een verkort traject. 

Starten in februari

Kan je door omstandigheden pas in februari instappen? In het tweede semester kan je je inschrijven voor een studieprogramma van 30 studiepunten.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Bekijk het werk van studenten

De afstudeerrichting Crossmedia-ontwerp is heel praktijkgericht. Dat uit zich in projecten waarbij je individueel en in team aan de slag gaat.

Schrijf je in voor de infodag op 25 april

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Mijn werk bestaat voor het grootste deel uit grafische vormgeving, daar komt echter ook een portie content management bij. Dat omvat onder andere het onderhouden van social media voor verschillende klanten, de opstart van advertenties op Facebook en het updaten van de LinkedIn pagina. Voorafgaand aan grafische en digitale media heb ik marketing gestudeerd, dus dit vormt een perfecte combinatie.
Lisa Nevejans
Oud-studente Crossmedia-ontwerp - keuzetraject Photo Design

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Grafische en Digitale Media
T 09 234 86 00
Contacteer via e-mail