Bachelor

International Communication Management

180 studiepunten, Derde jaar volledig Engelstalig (taught in English*), Verkort traject mogelijk, Campus Leeuwstraat
Kruis aan wat past: je moet en zal iets met communicatie doen, je droomt nu al hardop van werken in het buitenland of je wil in eigen land liefst aan de slag in een internationale, meertalige omgeving. Ja?! Dan voel je je in de Bachelor International Communication Management vast als een vis in het water. De eerste twee jaar krijg je les in het Nederlands, het derde jaar is volledig Engelstalig. Je volgt les samen met internationale medestudenten.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Inhoud

Wat zal je leren?

De opleiding focust op enkele essentiële professionele competenties, zoals analyse, strategie, creatie, planning. Je wordt ondergedompeld in de verschillende disciplines in het brede communicatieveld en gaat zelf aan de slag met uitdagende praktijkopdrachten. Deze 1-jarige Engelstalige opleiding stoomt je helemaal klaar om in een internationale omgeving te werken.

Lesrooster en curriculum

Je krijgt afwisselend les in groep en ook online. Voor vakken en projecten waarbij je zelf aan de slag gaat, werk je in kleinere lesgroepen. De eerste twee jaar van de Bachelor Communicatiemanagement en International Communication Management zijn gemeenschappelijk, in het derde jaar scheiden de wegen.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Waarom studenten voor ons kiezen

In de Bachelor International Communication Management staan de studenten centraal. Onze ervaren docenten helpen je om jouw talenten en dromen waar te maken.

Na je opleiding

Zes op de tien studenten studeren eerst nog wat verder. Door je profileringstraject, stage en afstudeerproject heb je sowieso al een goedgevulde rugzak om je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten.

Verkort traject

Late inschrijving? Je hebt al een diploma dat mogelijk recht geeft op een verkort traject?
* Heb je al een bachelordiploma? Dan kan je misschien direct in het derde jaar instappen.
Hier vind je de nodige info.

Begeleiding op maat

Zit je met vragen over je studiekeuze, -financiering of -methode? Worstel je met faalangst of een burn-out? Kom langs voor een goed gesprek. Dat jij je goed in je vel voelt tijdens je studie is een prioriteit.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Internationaal avontuur

Je hoeft niet te wachten tot je je diploma hebt om al naar het buitenland te trekken: via Arteveldehogeschool ligt de hele wereld nu al aan je voeten. Ons internationaal netwerk telt maar liefst 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor International Communication Management is een erkende en geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Campus en bereikbaarheid

Campus Leeuwstraat wordt jouw hotspot. Het Muinkpark én Kinepolis liggen om de hoek, in de buurt vind je veel toffe cafeetjes en lunchplekken en de historische binnenstad is op wandelafstand.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
What’s next? I don’t know yet. This programme opens so many doors to different jobs. I hope my internship will be nice. Eventually I see myself working in advertising or as a social media editor, but for now I’m just focused on enjoying my last year as a student and living my best student life.
Michael Beuselinck
Third-year student in the Bachelor of International Communication Management

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden