Bachelor

Journalistiek

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Ben je steeds op de hoogte van het laatste nieuws en ben je geboeid door alles wat met media te maken heeft? Heb je zin om in een crossmediale werkomgeving ondergedompeld te worden waar je zowel teksten leert schrijven als met audio en video leert werken van de meest ervaren rotten uit het vak? Dan is onze Bachelor Journalistiek weggelegd voor jou!

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over de Bachelor Journalistiek

Waarom voor ons kiezen?

De media is een sector in volle beweging. De opleiding houdt de vinger aan de pols, leert je werken met de laatste technieken en tools, zodat jij eindigt met de competenties die nodig zijn in het werkveld.

Wat zal je leren?

Je leert niet enkel researchen en schrijven, je wordt ook een geweldige storyteller met audio, foto en video. Lessen over politiek, mediarecht en geschiedenis geven je een stevige theoretische basis, maar de focus ligt op praktijk.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Journalistiek is een geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Lesrooster en curriculum

De praktijkvakken volg je in klasgroepen van maximum 30 studenten. Voor de maatschappijvakken zit je in grote groep samen in een aula.

Verkort traject en vrijstellingen

Al een diploma op zak? Naargelang jouw expertise kan je een extra diploma Journalistiek behalen op één of twee jaar tijd. Jouw studies combineren met werken? Via afstandsleren behaal je op eigen tempo jouw bachelordiploma Journalistiek.

Begeleiding op jouw maat

Zit je met vragen over je studiekeuze, -financiering of -methode? Worstel je met faalangst of een burn-out? Kom langs voor een goed gesprek. Dat jij je goed in je vel voelt tijdens je studie is onze prioriteit.

Wat na je opleiding?

Zes op de tien studenten studeren eerst nog wat verder. Door je profileringstraject, stage en praktische skillset heb je sowieso een goedgevulde rugzak om je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Starten in februari

De start in september gemist? Als je begint in februari kan je - mits een inhaalbeweging - alsnog samen afstuderen met de andere eerstejaars. Of je spreidt jouw opleidingsprogramma over 6 of 7 semesters.

Internationaal avontuur

Via ons netwerk van liefst 110 buitenlandse partneruniversiteiten en - hogescholen ligt de wereld aan je voeten. Sowieso trek je tijdens je laatste week bij ons Over De Grenzen.

Praktisch: campus & veelgestelde vragen

Campus Kantienberg wordt jouw homebase. Kinepolis, de Overpoort en het Sint-Pietersplein zijn vlakbij en de historische binnenstad is op wandelafstand.

infoavond over Starten in februari

Ontdek op donderdag 28/01/2021 wat jouw mogelijkheden zijn om in februari alsnog met een opleiding te starten. In een leerrijke online sessie krijg je alle uitleg en kan je jouw specifieke vragen stellen.

Lees meer en schrijf je in

Brochures

Academiejaar 2020-2021

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Als kind was Kuifje mijn lichtend voorbeeld: ik wou als reporter de wereld zien en droomde er zelfs van om oorlogsverslaggever te worden. De Bachelor Journalistiek was voor mij dan ook een logische keuze. Ik legde mij er vooral toe op digitale media en magazines. De tijd krijgen om iets uit te spitten en een mooi verhaal te brengen, dat was het voor mij helemaal. Een journalist moet in mijn ogen vooral creatief zijn en naar buiten kijken.
Niel Van Herck
Oud-student Bachelor Journalistiek en digitaal strateeg, copywriter, reisblogger en docent

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Journalistiek
T 09 234 71 30
Contacteer via e-mail

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden