Bachelor

Journalistiek

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Ben je steeds op de hoogte van het laatste nieuws en ben je geboeid door alles wat met media te maken heeft? Heb je zin om in een crossmediale werkomgeving ondergedompeld te worden waar je zowel teksten leert schrijven als met audio en video leert werken van de meest ervaren rotten uit het vak? Dan is onze Bachelor Journalistiek weggelegd voor jou!

Over de Bachelor Journalistiek

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Journalistiek volg je op de campus Kantienberg, onze modernste en onze grootste campus.

Starten in februari

Wie start in februari 2020, kan het opleidingsprogramma spreiden over 5, 6 of 7 semesters.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding Journalistiek starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties.

Wat zal je leren?

De Bachelor Journalistiek is een actieve, brede en werkveldgerichte opleiding. Je leert kritisch denken en zelfstandig aan de slag te gaan.

Wat na je opleiding?

Onze professionele bachelor is een springplank naar een brede arbeidsmarkt, zowel voor zelfstandigen als voor werknemers in dienstverband.

Waarvoor kies je?

We stemmen het aanbod voortdurend af op nieuwe ontwikkelingen in het werkveld. Onze docenten weten waarover ze spreken, want ze hebben stuk voor stuk zelf flink wat journalistieke jaren op de teller.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering en studiemethode.

Hoe ziet je opleiding eruit?

De crossmediale projecten volg je in klasgroepen van hooguit een 30-tal studenten. Alleen voor de maatschappijvakken zit je met het hele opleidingsjaar samen in een aula.

Internationale ervaringen

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

Je schrijft je in voor een kwaliteitsvolle opleiding. De kwaliteit van de opleiding wordt voortdurend gemonitord en verbeterd.

Schrijf in voor infodag 7 maart

Profiteer van de volgende infodag op campus Mariakerke. Je kan er de sfeer opsnuiven en al jouw vragen stellen. 

Details en inschrijven

Als kind was Kuifje mijn lichtend voorbeeld: ik wou als reporter de wereld zien en droomde er zelfs van om oorlogsverslaggever te worden. De Bachelor Journalistiek was voor mij dan ook een logische keuze. Ik legde mij er vooral toe op digitale media en magazines. De tijd krijgen om iets uit te spitten en een mooi verhaal te brengen, dat was het voor mij helemaal. Een journalist moet in mijn ogen vooral creatief zijn en naar buiten kijken.
Niel Van Herck
Oud-student Bachelor Journalistiek en digitaal strateeg, copywriter, reisblogger en docent

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Journalistiek
T 09 234 71 30
Contacteer via e-mail