Bachelor

Journalistiek

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Ben je steeds op de hoogte van het laatste nieuws en ben je geboeid door alles wat met media te maken heeft? Heb je zin om in een crossmediale werkomgeving ondergedompeld te worden waar je zowel teksten leert schrijven als met audio en video leert werken van de meest ervaren rotten uit het vak? Dan is onze Bachelor Journalistiek weggelegd voor jou!

Over de Bachelor Journalistiek

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Journalistiek volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Starten in februari

Kon je om een reden niet starten in september? Als je start in februari kan je je opleidingsprogramma spreiden over 5, 6 of 7 semesters.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding Journalistiek starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties na het doorlopen van een leertraject.

Wat zal je leren?

De Bachelor Journalistiek is een actieve, brede en werkveldgerichte opleiding. Je krijgt een stevige algemene basis, maar vliegt er ook meteen in met veel praktijk.

Wat na je opleiding?

Onze professionele bachelor is een springplank naar een brede arbeidsmarkt, zowel voor zelfstandigen als voor werknemers in dienstverband.

Waarvoor kies je?

We stemmen het aanbod voortdurend af op nieuwe ontwikkelingen in het werkveld. Onze docenten hebben stuk voor stuk zelf flink wat journalistieke jaren op de teller.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Hoe ziet je opleiding eruit?

De crossmediale projecten volg je in klasgroepen van hooguit een 30-tal studenten. Alleen voor de maatschappijvakken zit je met het hele opleidingsjaar samen in een aula.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Journalistiek is een geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Schrijf in voor infodag 7 maart

Profiteer van de volgende infodag op campus Mariakerke. Je kan er de sfeer opsnuiven en al jouw vragen stellen. 

Details en inschrijven

Als kind was Kuifje mijn lichtend voorbeeld: ik wou als reporter de wereld zien en droomde er zelfs van om oorlogsverslaggever te worden. De Bachelor Journalistiek was voor mij dan ook een logische keuze. Ik legde mij er vooral toe op digitale media en magazines. De tijd krijgen om iets uit te spitten en een mooi verhaal te brengen, dat was het voor mij helemaal. Een journalist moet in mijn ogen vooral creatief zijn en naar buiten kijken.
Niel Van Herck
Oud-student Bachelor Journalistiek en digitaal strateeg, copywriter, reisblogger en docent

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Journalistiek
T 09 234 71 30
Contacteer via e-mail