Bachelor

Sociaal Werk

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Annaplein
Ben je geëngageerd en wil je graag het verschil maken? Ga dan voor de veelzijdige Bachelor Sociaal Werk. Wil je graag met jeugd of in de cultuursector werken? Of ben je toch meer geïnteresseerd in HRM? Al van bij de start kies je voor het algemeen traject Sociaal Werk of voor de afstudeerrichting Personeelswerk (HRM).

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Ontdek de afstudeerrichting Personeelswerk

Over deze bachelor

Wat zal je leren?

Tijdens deze opleiding word je een geëngageerd sociaal werker die zowel individuen als sociale groepen ondersteunt, informeert en versterkt.

Wat na je opleiding?

Als Bachelor Sociaal Werk krijg je toegang tot een brede arbeidsmarkt. De tewerkstellingsmogelijkheden zijn talrijk en beloven een gevarieerde loopbaan.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Waarvoor kies je? Doe een exploratiegesprek.

Werk je het liefst educatieve projecten uit met groepen, of los je liever individuele hulpvragen op in een een-op-eenrelatie? Bij ons hoef je niet te kiezen.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Praktijkervaring vormt de ruggengraat van de Bachelor Sociaal Werk en bouw je stap voor stap op. Bij elke fase word je begeleid door onze docenten.

Verkort traject en vrijstellingen

Als je al een diploma uit het hoger onderwijs hebt, kom je in aanmerking voor een verkort traject. Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Sociaal Werk is een erkende en geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Starten in februari

Ligt je huidige opleiding je niet en wil je overstappen naar onze opleiding Sociaal Werk? Dan is de start in februari misschien iets voor jou.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Sociaal Werk heeft zijn stek op Campus Sint-Annaplein. Deze campus is een sfeervol gebouw en is centraal gelegen in het centrum van Gent.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Internationaal gemeenschappelijk semester mondt uit in boeiend stedelijk sociaal project

Voor het derde jaar op rij organiseert Sociaal Werk een gezamenlijk internationaal semester van 30 studiepunten met drie zusteropleidingen in Helsinki, Amsterdam en Kopenhagen. Vanuit dat programma, Social work in Urban Areas (SWUA), kwam een hechte en dynamische samenwerking tot stand die leidde tot het project Urban SOS. Dat herdenkt de toekomstige rol van sociaal werkers en de opleiding, in nauwe samenspraak met het werkveld.

Lees meer

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Dat ik later wou werken met jongeren, wist ik al vrij snel. Wat ik precies wou doen was minder duidelijk. Tijdens mijn opleiding Sociaal Werk mocht ik stage lopen in het CLB Trikant in Roeselare. Die stage verliep zo goed, dat ik er na mijn diploma meteen aan de slag kon.”
Siel Ternest
Oud-student Sociaal Werk en leerlingenbegeleidster

Ontdek de Sociaal Werk Academie

De Sociaal Werk Academie organiseert bijscholingen, opleidingen, studiedagen, lezingen en debatten die telkens een relevant thema voor sociaal werkers aansnijden. Bekijk hier ons actueel aanbod.

Meer weten

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden