Bachelor

Grafische en Digitale Media

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke
Sta je te popelen om apps te ontwikkelen, websites te ontwerpen en advertenties vorm te geven? In het eerste semester van de Bachelor Grafische en Digitale Media krijg je een brede basisopleiding, zodat je reeds in het tweede semester kan kiezen voor een van de vier praktijkgerichte afstudeerrichtingen.

Ontdek de 4 afstudeerrichtingen

Op de website GDM.gent vind je een handig overzicht van realisaties van onze studenten.

Over Bachelor Grafische en Digitale Media

Wat zal je leren?

Wil je jouw verpakkingen en displays in de supermarkt zien staan? Of drijft jouw passie voor code jou naar de laatste nieuwe programmeerframeworks?

Wat na je opleiding?

Wij maken je met plezier wegwijs in de vele toekomstkansen die de Bachelor Grafische en Digitale Media voor jou opent. Je toekomstige job hangt grotendeels af van je studierichting.

Waarvoor kies je?

De Bachelor Grafische en Digitale Media is 100% praktijkgericht. Je werkt in toenemende mate aan reële opdrachten, gaat regelmatig op bedrijfsbezoek en kiest zelf je stageplek.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In het gemeenschappelijke eerste semester verwerf je de kennis en -vaardigheden die nodig zijn. Zo kan je al eens proeven van de verschillende afstudeerrichtingen.

Praktisch

De opleiding Grafische en Digitale Media volg je op de campus Mariakerke, de thuisbasis voor al wie zich wenst te verdiepen in de geheimen van de grafische en digitale media.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan kan je voor de afstudeerrichting Crossmedia-ontwerp of het traject Audiovisual Design een verkort traject volgen.

Starten in februari

Kan je door omstandigheden pas in februari instappen? In het tweede semester kan je je inschrijven voor een studieprogramma van 30 studiepunten.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Bekijk werk van onze studenten

De Bachelor Grafische en Digitale Media en de afstudeerrichtingen zijn heel praktijkgericht. Dat uit zich in projecten waarbij je individueel en in team aan de slag gaat.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Grafische en Digitale Media is een geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Startcompetenties GDM

Welke algemene en specifieke vaardigheden moeten onze studenten aan de dag leggen?

Schrijf je in voor de infodag op 25 april

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Ik was altijd al geïnteresseerd in digital, video en web, zonder dat ik goed wist wat ik ermee wou doen. De opleiding heeft me echt gemotiveerd om zelf op onderzoek te gaan en zo mijn eigen weg uit te stippelen. Het boeiendste vond ik de grote variëteit aan vakken. Van lay-out en vormgeving voor print tot webdesign en -development, video, 3D en fotografie. Perfect voor mij, want ik kan wel wat afwisseling gebruiken. Kortom, ben je een creatieve duizendpoot en wil je een sterke basis in design, digital of web? Dan kom je hier zeker aan je trekken.
Bram De Backer
Oud-student Bachelor Grafische en Digitale Media en zelfstandige

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Grafische en Digitale Media
T 09 234 86 00
Contacteer via e-mail