Bachelor

Grafische en Digitale Media

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor bepaalde richtingen, Starten in februari mogelijk, Campus Mariakerke
Sta je te popelen om apps te ontwikkelen, websites te ontwerpen en advertenties vorm te geven? In het eerste semester van de Bachelor Grafische en Digitale Media krijg je een brede basisopleiding, zodat je reeds in het tweede semester kan kiezen voor een van de vier praktijkgerichte afstudeerrichtingen.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Op de website GDM.gent vind je een handig overzicht van realisaties van onze studenten.  Bezoek GDM.gent

Ontdek de 4 afstudeerrichtingen

Over Bachelor Grafische en Digitale Media

Wat zal je leren?

Wij leveren je de ingrediënten aan, jij maakt op basis van jouw interesse je eigen recept binnen de sector van de grafische en digitale media.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In het gemeenschappelijke eerste semester verwerf je de kennis en -vaardigheden die nodig zijn. Zo kan je al eens proeven van de verschillende afstudeerrichtingen.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Waarvoor kies je?

De Bachelor Grafische en Digitale Media is 100% praktijkgericht. Je werkt in toenemende mate aan reële opdrachten, gaat regelmatig op bedrijfsbezoek en kiest zelf je stageplek.

Wat na je opleiding?

Wij maken je met plezier wegwijs in de vele toekomstkansen die de Bachelor Grafische en Digitale Media voor jou opent. Je toekomstige job hangt grotendeels af van je studierichting.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan kan je de afstudeerrichting Crossmedia-ontwerp of het traject Multimediaproductie (Audiovisual Design) in een verkort traject volgen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Starten in februari

Kan je door omstandigheden pas in februari instappen? In het tweede semester kan je je inschrijven voor een studieprogramma van 30 studiepunten.

Praktische info en veel gestelde vragen

Kom meer te weten over de mediacampus, de minimumvereisten van je laptop en andere veel gestelde vragen.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Grafische en Digitale Media is een geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Startcompetenties

Welke algemene en specifieke vaardigheden moeten onze studenten aan de dag leggen?

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Bekijk het werk van onze studenten

Snuif de sfeer op van de campus en bekijk de realisaties van onze studenten!

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

Academiejaar 2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Ik was altijd al geïnteresseerd in digital, video en web, zonder dat ik goed wist wat ik ermee wou doen. De opleiding heeft me echt gemotiveerd om zelf op onderzoek te gaan en zo mijn eigen weg uit te stippelen. Het boeiendste vond ik de grote variëteit aan vakken. Van lay-out en vormgeving voor print tot webdesign en -development, video, 3D en fotografie. Perfect voor mij, want ik kan wel wat afwisseling gebruiken. Kortom, ben je een creatieve duizendpoot en wil je een sterke basis in design, digital of web? Dan kom je hier zeker aan je trekken.
Bram De Backer
Oud-student Bachelor Grafische en Digitale Media en zelfstandige

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden